TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

2018 Audi RS5 Coupé 2,9 TFSI 450hk quattro aut Kupé Bensin

Audi RS 5: Lekkert og rått fra Audi.

Nå er den blitt 600.000 kroner billigere

Da Audi lanserte coupeen A5 i 2008, var det mange som jublet. Ikke minst for designet.

Fortsatt er dette en av de mest tidløse og lekre coupeene på markedet.

I år kom generasjon to. Og som vi har blitt vant med fra Audi, var designendringene små. Akkurat på denne, var det jo heller ikke all verdens behov for å gjøre drastiske forandringer.

Nå har vi også fått teste den nye topputgaven av A5 – nemlig RS5. Den ser ekstremt sint ut – men motoren har blitt mindre, og går fra V8 til V6. Kan dette bli bra, da?

Den virkelig gode nyheten med nye RS5, er at startprisen er redusert med 600.000 kroner, sammenlignet med hva den forrige kostet.


Hva er nytt?

RS5 er altså topputgaven. Men der den forrige hadde en 4,2-liters V8-er, er det nå V6, 3-liter og turbo som gjelder. Effekten er faktisk utforandret: 450 hk.

Men dreiemomentet har fått et skikkelig løft – og har økt fra 430 til 600 Nm. Det merkes. Frasparket fra bunn er rått!

0-100 km/t tar nå kun 3,9 sekunder, og det er nok til å parkere forgjengeren grundig (4,6 sek). 0,7 sekunder er faktisk en liten evighet i denne sammenheng ...
Hva er styrker og svakheter her?

Design taler alltid for A5/RS5. Men særlig RS-utgaven har utstråling! Den skiller seg også mer fra forrige modell, enn en vanlig A5. Skjermene er breddet, den har fått en heftig-, ny frontfanger med matt sølvdekor, lyktene har små riller på sidene (ligner på luftinntak, men det er det ikke), grillen er lavere og mer aggressiv enn før – og den har fått en mer markert og llekker skulderlinje som strekker seg fra frontlyktene og helt bak til hekken.

Den er ikke like underholdende som BMW M4. Quattro firehjulsdriften, som naturligvis gjør den praktisk på vinterstid, tar bort litt av "villskapen".

Og akkurat på en slik bil savner vi av og til turtallsjaget fra forrige generasjon. Den hentet ut toppeffekten på drøyt 8.000 o/min – her blir det servert allerede ved 6.700 ...


Hva koster den?

Ja, dette er altså dagens gladnyhet. Mens den forrige var priset til 1,6 millioner kroner, blir dagens utgave din før drøyt millionen.

Testbilen, som har bra med utstyr (men som mangler nøkkelfri adgang!), kommer på 1,2 millioner kroner.

Les mer om Audis spennende historie her:


Hvem er konkurrentene?

Audi har både BMW M4 og Mercedes C 63 AMG i sikte med denne bilen. RS5 er den eneste av trioen som har firehjulsdrift.

Selv om den blir litt "tammere" med 4x4, er det bakhjulene som får mestparten av kreftene. Og sammenlignet med forrige generasjon RS5 er den nye mer villig til å slenge med hekken, og bedre balansert.

Brukt RS5: Under halv pris


Vil naboen bli imponert?

JA! Denne bilen imponerer selv ihuga fans av andre merker. Den er kort og godt lekker. Lydbildet er kanskje "tynt", sammenlignet med en skikkelig V8-er, men du får da lydporno her også.


Broom mener:

RS5 er blitt betydelig bedre siden sist. Til tross for at den dessverre ikke har V8-er lenger. Kjøreegenskapene er hvassere, ytelsene er overlegne, designet sitter som et skudd – og prisen er langt lavere. Da er det ikke så mye mer å be om...

Vi kan jo ta med at forbruk og utslipp er redusert med henholdsvis 19 og 22 prosent (oppgitt snittforbruk: 0,87 l/mil / CO2-utslipp: 197 g/km). Men ikke forvent å få noen blomsterkvast av MDG av den grunn ...

Sammenlignet med konkurrentene mangler den noe på X-faktor, eller råskap, om du vil.

Audi A5 Sportback: Duger den som familiebil?


Hva mener eierne?

Eierne gir Audi A5 en snittkarakter på 8,3/10 i Brooms bilguide – les mer her
Visste du at:

– Audi RS bruker sammen plattform (MLB) som den store SUVen Q7

– Det er FIRE koppholdere for de to som presser seg inn i baksetet ...

– Du kan få RS5 med karbontak. Det koster 46.500 kroner!

 

Motor: 2,9-liter, V6 Effekt: 450 hk / 600 Nm 0-100 km/t: 3,9 sek. Forbruk: 0,87 l/mil Toppfart: 250 km/t Bagasjerom: 465 liter Lengde x bredde x høyde: 487 x 186 x 136 cm Vekt: 1655 kg Startpris: 1.009.000 kroner Pris testbil: 1.200.000 kroner

På Broom-forsiden nå