Finn biler og biltester

1999 Audi TT 1,8 5VT 225hk Quattro Coupè 4

Test, bruktbil: Audi TT: Sportsbil til lavpris

Audi TT etter ti år. Hvor bra er den?

Audi TT var en liten revolusjon da den kom. Stilig og særpreget design, bra motorisering og et nydelig interiør - alt til priser som var tilgjengelig for mange.

Nå begynner den å få bra mange år på baken og på bruktmarkedet er det mye å velge mellom. Vårt eksemplar er ikke av de aller rimeligste, men så snakker vi også 225 hk og quattro. Dessuten "riktig" farge og godt utstyrt. Alt dette for 175 000 kroner. Det lover godt!

 

Golf-aner

Med 225 hk fra 1,8-literen og quattro firehjulstrekk bør alt ligge til rette for en heftig kjøretur, men jeg blir litt skuffet i starten. Motoren leverer effekten så ryddig og pent, og girkassa er så presis og lettsjaltet. Sikkert også på grunn av firehjulstrekken blir TTen veldig forutsigbar. Akkurat det er litt synd. Eksoslyden fra de to utblåsene er også altfor snilt.

Dette er jo en coupe og jeg vil ha mer følelse av fart, mer lyd, mer vræææl! Mer av den følelsen hvor jeg kjenner suget i magen når turtellernålen passerer 4000 o/min – slik at jeg nesten blir litt redd. Heller ikke i svingene er det noen utfordring.

Styringen er nesten litt for lett, men presis – igjen: ”God-følelsen” mangler. Dette er for snilt, og anene til VW Golf 4. som den deler plattform med, blir for tydlige.

Les mer om Audi TT i Brooms bruktilbase. Klikk her:


 
Nesten for bra

Tanken på at du får en – tilårskommen riktignok – Porsche 911 til samme pris slår meg. Da får du en ganske så annerledes kjøreopplevelse. Selv om TT er raskere på papiret.

Sånn sett er kanskje TT nesten for bra? Kanskje er dette fortsatt sportsbilen for folk flest, men for de som ikke er lidenskaplig opptatt av kjøring med stor K, men mer av design og image? Og kanskje er 1,8 med 180 hk og forhjulstrekk – den billigste varianten - å foretrekke?

 

Langt forut for sin tid

Interiøret var langt forut for sin tid, og føles fortsatt up to date. Her er det ikke tatt noen snarveier, og man har faktisk brukt ”ekte aluminium” og ikke falt for billiggrepet ”plastikkaluminium”. Setene er som nye, og fortsatt gode. Og premiumfølelsen er absolutt til stede. Bagasjeplassen er overraskende god, særlig med baksetene nedslått.

Vår testbil har litt rakling fra forstillingen, og noe slitte støtdempere bak, samt noe steinsprutsår i lakken, særlig i fronten. Utover det har den absolutt tålt tidens tann godt – svært godt!

 

 
Kjapt oppsumert


Interiør: Tidløst, moderne og med god kvalitet. God bagasjeplass.

Eksteriør: Du enten elsker - eller hater det.

Mekanisk: Jevnt over god kvalitet. Kan være hardt kjørt.

På veien: God, rask, litt hard fjæring til ikke å være ekte sportsbil

For: Kult image, tidløs – enn så lenge...

Mot: Savner mer følelser.

 
Benny mener:

Skal du kjøpe TT må du sjekke vanlige ting som kuler og ledd i forstilling, samt bremseskivene. I tillegg har det på noen eksemplarer vært problemer med bilens instrumenter. Vannpumpa kan lekke og turbotrøbbel forekommer.

Visste du at: En del TT er tatt inn som bruktimport. Disse bilene er ikke alltid utstyrt med ESP og bakspoiler. Ligg unna dem.

 

Merke: Audi Modell: TT Årsmodell: 1999 Motor: 1,8-Turbo 225 hk Km. stand: 164 000 km Pris: 175 000,-

Se alle Audi TT tilsalgs på zett.no her:

Se alle Audi TT tilsalgs på finn.no her:

Lenker

På Broom-forsiden nå

Antall visninger