TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

2018 BMW 4-Serie 440i xDrive Gran Coupé aut Kombikupé Bensin

BMW 440i: Her får du ekstra mye BMW-moro

Denne er nemlig tunet av BMW selv.

For drøyt to år siden, dro vi i Broom til Sverige for å teste BMW på bane. Det var litt uvanlig opplegg, fordi bilene vi fikk teste ikke var standardmodeller. Det var M Performance-modeller.

Konseptet er egentlig ganske enkelt: BMW tilbyr kundene sine litt mer fraspark, litt tøffere lyd og eventuelt litt mer utagerende utseende på bilene. Det har vært populært i Sverige en god stund allerede, og nå har det fått fotfeste i Norge.


Mer lyd – mer fart

Det er naturligvis ikke snakk om blodtrimming, her. Snarere litt optimalisering av motoren. Effekten øker vanligvis med rundt 20-35 hk. Og det beste: Garantien står ved lag. Det eneste kunden må gjøre, er å sørge for nytt vognkort, slik at det står riktig effekt der.

Vi har testet en 4-serie som slett ikke trenger noen trimming i det hele tatt – nemlig 440i. Men testbilen har fått litt ekstra fraspark likevel, takket være et M Performance eksosanlegg til 35.000 kroner. Det gir mer lyd, mer effekt og raskere akselerasjon. Sånt liker vi ...


Hva er nytt?

Dette er altså topputgaven av 4-serien – før vi er over på M-bilene. 440i med sine 326 hk gjør 0-100 km/t på 5 sekunder blank.

Men med M Performance-eksosanlegg, slik det er på testbilen, øker effekten til 355 hk – og den sniker seg såvidt ned på 4-tallet på sprinten til 100 km/t.

I tillegg får den et heftigere lydbilde.


Hva er styrker og svakheter her?

BMW vet hvordan de skal sørge for kjøreglede, selv i såpass store biler som GC-utgaven av nye 4-serie. Takket være justerbart understell, tilbyr den også komfort, når du ønsker det.

Men det er ikke en M-bil. Til det er råskapen for nedtonet, både i lyd, fraspark og kjøreegenskaper.


Hva koster den?

Prisen på 440i starter på 738.700 kroner. Så kommer alt ekstrautstyret og M Performance-eksosanlegg – og vips, så snuser du på millionen. Testbilen koster 1.020.100 kroner, inkludert det nye eksosanlegget.


Hvem er konkurrentene?

Her begynner BMW å nærme seg to svært tøffe konkurrenter: Audi S4 (354 hk / 0-100 km/t: 4,7 sek.) og Mercedes C 43 AMG (360 hk / 0-100 km/t: 4,7 sek).

Hvis du ønsker en diskret og elegant bil, går du for BMWen. Den er ikke like rask i akselerasjonen, med kjøregenskapene er det ingenting å si på.


Vil naboen bli imponert?

Ja! 4-serie Gran Coupe er noe av det lekreste BMW har laget på en god stund. Denne bilen får lange blikk etter seg.

Men naboen vil nok ikke skjønne akkurat hvor heftig den er, før de hører at du starter den på tomgang. Hadde den hatt M Performance-dekor i tillegg, ville det vært litt mer wow-faktor.


Broom mener:

BMW 440i er rå nok i massevis fra før. Den trenger ikke tuning. Men akkurat lydbildet M Performance-eksosanlegget gir, har vi sansen for. Da får du det lille ekstra. At effekten blir noe høyere, er selvsagt en hyggelig bonus.

Men selv med dette på plass, er den et godt stykke unna M-modellene. Og husk: Startprisen på en fullblods M4, med alt av styling, skjermbreddere og sine 431 hk, er omtrent akkurat den samme som testbilen.
Vi vet hva vi hadde valgt – og den har to dører mindre, men fire enderør bak ...


Hva mener eierne?

4-serie får snittkarakter 7,1/10 når eierne selv sier hva de mener om bilen. Les mer og gi gjerne en anmeldelse av din bil her:
Visste du at:

- M Performance-styling inkluderer blant annet sort grill, sorte speilhus og dekorstriper på siden og langs kanalene

- 4-serie er en ny betegnelse, som brukes om firedørs coupe (Gran Coupe), og det som før var 3-serie coupe og cabriolet.

 

Motor: 3-liter, rekkesekser Effekt: 355 hk 0-100 km/t: 4,8 sek. Toppfart: 250 km/t Forbruk: 0,71 l/mil Bagasjerom: 480 / 1.300 liter Lengde x bredde x høyde: 464 x 182 x 140 cm Vekt: 1.685 kg Pris: Fra 738.600 kroner Pris testbil: 1.020.100 kroner

På Broom-forsiden nå