Finn biler og biltester

2011 Renault Megane CC 1,5dCi 110 Privilège EDC aut. Cabriolet Diesel

Test: Renault Mégane CC 1,5 dCi Privilège: For de fornuftige

To biler i ett er smart – men entusiastfaktoren mangler.

 

Hva er dette?

Renault Mégane har kommet i sin tredje cabriolet-versjon, den andre med nedfellbart ståltak (eller strengt tatt: Glasstak, som denne bilen har).

Oppskriften er som vi etter hvert kjenner fra denne biltypen: Med taket oppe er Megane CC som å kjøre en helt "vanlig" todørs coupe, etter 25 sekunder har glasstaket svisjet og svusjet seg ned i bagasjerommet, og vips har du cabriolet.

Som vanlig for biltypen betyr det også stort bagasjerom med taket oppe og ganske minimalt med plass når taket er nede. Under panseret har testbilen noe mange cabriolet-entusiaster hater i denne biltypen: Nemlig dieselmotor. En velkjent 1,5-liters sak på 110 hk. Prisen starter på 369.900 kroner.

 

Hvordan er den å kjøre?

Tenker du "sporty" i samme slengen som "cabriolet"? Da er ikke dette bilen for deg. Megane CC er en utpreget komfortbil med trygge kjøreegenskaper, men det blir aldri moro. Til det har du rett og slett for liten kontakt med underlaget.

Særlig styringen er ganske ullen og gir dårlig med tilbakemeldinger.

Denne bilen egner seg best for litt sedat cruising, i så måte må vi vel kunne si at kjøreegenskapene står i stil med både utseendet og motoren, mer om dette senere.

Cabriolet til 100 000,-? Sjekk denne:

 

Hvordan er plassen?

Nedfellbare tak av denne typen stjeler mye plass, det er også Megane CC et bevis på. Foran er plassen god, men baksetet er helt klart begrenset. Vinkelen på øvre del av baksetet er også veldig bratt, det gir en heller ukomfortabel sittestilling bak.

Bagasjerommet er stort med taket oppe, men de 417 literne er ikke så enkle å utnytte, fordi takmekanismen kommer litt i veien. For å få ned taket, må du trekke ut en gardin i bagasjerommet som markerer hvor høyt du kan stable bagasjen. Og den sitter ikke særlig høyt! Renault oppgir volumet til 211 liter, men i praksis virker det mindre. Selve åpningen blir bitte liten og du bør helst pakke bagasjen i ikke for store bæreposer som så må presses innover i rommet hvis du skal få med deg særlig mye.

 

Finest utenpå eller inni?

Her er det egentlig tre alternativer for "utenpå" – med taket oppe og nede. I motsetning til de fleste stofftak-cabrioletene er Megane CC etter vår mening mest vellykket med taket oppe. Da har den et overraskende gjennomført og ganske sporty coupe-design, med veldig rene linjer. Jeg får nesten lyst til å fjerne den klumpete antenna og dCi-merket bak på bilen for å få den virkelig gjennomført.

Med taket nede, ser den straks litt mer klumpete og uformelig ut. Og hvem i alle dager fant på å plassere dørhåndtakene nesten midt nede på døren? Det ser særdeles snodig ut ...

Innvendig er det lite som minner om sporty. Et helt standard Megane-interiør med ganske mye billig hardplast og litt for mange små brytere i midtkonsollen. Synd at ikke Renault har tatt seg råd til å skreddersy litt mer i en bil som dette.

 

Går den bra?

110-hesters diesel i en bil som veier over halvannet tonn – før folk og bagasje – får aldri blitt mer enn "tilstrekkelig". Og i en bil som dette er det ekstra moro å kunne gi på litt. Det kan du selvfølgelig gjøre i Megane CC også, problemet er bare at det skjer fint lite ...

Dieselmotoren er overraskende hørbar på tomgang, særlig når du står utenfor bilen. Oppe i fart blir det bedre. 13,2 sekunder på 0–100 km/t sier sitt, dette er en sedat cabriolet.

Du kan forresten også få denne bilen med bensinmotor, da en 1,4-liter på 130 hk. Prisen er nøyaktig den samme og da når du 100 km/t en god del kjappere, nærmere bestemt på 10,4 sekunder.

Les også: 5.500 norske familier kommer til å velge denne bilen i år

 

... og hva er konklusjonen?

For å gi denne bilen en fair vurdering, tror jeg vi må glemme de tradisjonelle cabriolet-kriteriene. Entusiastfaktoren er lav – til gjengjeld kan Megane CC være et kjempesmart alternativ for de som vil ha en bil som det går an å kjøre takløst med på fine dager. I tillegg får de en ganske elegant coupe som duger helt fint for to voksne og to ikke altfor store barn til hverdags. Jeg har en sterk mistanke om at de aller fleste Megane CC vil være familiens bil nummer to.

Hvis du derimot vil ha en morsomt cabriolet som du virkelig skal kose deg med på godværsdager, bør du vurdere noe annet. Rett og slett.

LES OGSÅ: Her er den nye cabriolet-bestselgeren

Pluss: Pen som coupe, hyggelig pris.

Minus: Mangler entusiastfaktor, snau motor.

Bil: Renault Mégane CC Modell: 1,5 dCi Privilége Motor: 1,5-liter dieselEffekt: 110 hk / 240 Nm. 0–100 km/t: 13,2 sekunder Forbruk: 0,50 l/mil ved blandet kjøring Pris fra: 369.900 kroner Pris testbil: 386.900 kroner.


 

Lenker

På Broom-forsiden nå