Finn biler og biltester

BMW Z3

BMW Z3

Markedsføringsmessig var introduksjonen av Z3 tilsynelatende en liten genistrek. BMW brukte en pen slump penger på produktplassering – og lot Z3 debutere i James Bond-filmen «GoldenEye». Dermed var forventningene store, strengt tatt en god del større enn bilen klarte å innfri.
En stor del av problemet var at Z3 i starten bare var tilgjengelig med 1,9-liters motor på 138 hk. Det gjorde at bilen kjapt pådro seg et frisørbil-stempel den aldri helt klare å kvitte seg med. Senere kom det adskillig hvassere motorisering, men da var skaden skjedd. Også interiøret skuffer; her la BMW lista lavt for en såpass dyr bil.
Z3 Coupe ser ut som en liten stasjonsvogn og er et høyst spesielt bilkonsept. M Coupe er forlengst blitt en kultklassiker.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Vurderer du å kjøpe Z3, må du sjekke sømmer, glidelåser og ikke minst plast-bakvinduet i kalesjen. På Z3 har det vært noe trøbbel med de elektriske vindusheisene. Kuler og ledd i forstilling må også sjekkes. Bremseskivene – og særlig de foran – har også lett for å bli slitte. Lakken kan løsne fra speilhusene, mens rust først sees på hjulbuene bak.

+ Pluss

Fine kjøreegenskaper
Billig roadster-moro

- Minus

Se opp for enkelte farger – en gul Z3 er ikke bra!
Føles ikke som en ekte BMW

Beste kjøp

Z3 roadster i riktig farge og utstyrkombinasjon med 1,9-liters motor på 140 hk, er et godt valg. Her får du mye bil for lite penger, og den er en god del sprekere enn 1,8-literen på 118 hk.

Styr unna

Biler med minste motor og lite utstyr (uten skinninteriør og klimaanlegg) er ukurante.

Siste nytt om BMW

Antall visninger