Finn biler og biltester

Dodge Durango

Dodge Durango

Produksjonen av Durango startet i 1998, og den lages framdeles. Riktignok kom det en ny utgave i -04, som igjen ble faceliftet i -07. Durango bygger i utgangspunktet på Dodge Dakota Truck chassis, men på tross av det har den bedre kjøreegenskaper enn mange av sine skonkurrenter fra samme tid. Motoralternativene er fra V6 på 3,9 liter - til V8 på 5,9 liter. Utrolig nok ble den her hjemme solgt kun med V8-motor- type tørst! Bilene har selvfølgelig automatgir med ratt-spak. Durango finnes ikke med dieselmotor.
Det som vi i Norge ser på som en stor SUV, omtales i Statene som en helt vanlig liten, men praktisk stasjonsvogn med seks eller syv seter. Og Durango brukes ofte som ”konebil” i hjemlandet.
Durango ble i Norge tatt inn som lett lastebil og krever førerkort type C1 (opp til 7500 kg). De eldste bilene er nå gamle nok til at baksetene kan settes inn avgiftsfritt.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Sjekk bremseskiver både foran og bak, disse kan være rustne og/eller ha kast. På de eldste bilene kan det også være rustent bremserør. Noe få biler har forkrommete støtfangere som kan ruste. De lakkerte er gjerne bedre. Sjekk også alle kuler og ledd i forstillingen, da det ikke er uvanlig med slakk i endeledd og bærekuler, samt hjelpesnekke og pitmannarm.

+ Pluss

Oppleves – størrelsen til tross – som snerten og lettkjørt.
Sterk og robust

- Minus

Litt mye plastikk, type tynn og hard i dashbord og midtkonsoll.
Rask kjøring på svingete vei er ikke Durangos sterkeste side…

Beste kjøp

Skal man først ha en slik bil, er det like greit å ta den helt ut. Gå for en 5,7-liters V8 bensin på 345 hk. Bilene hadde facelift i 2004, så velg et eksemplar etter det.

Styr unna

Lastebilregisterte biler som trenger hastighetsbegrenser. Dvs. biler registrert etter 01.01. 2005.

Antall visninger