Finn biler og biltester

Fiat 500

Fiat 500

Fiat tok seg utrolig god tid med å følge opp klassikeren 500, og med den enorme responsen bilen har fått, skulle de nok ønske at de hadde gjort dette for lenge siden!
Sjelden har en ny bilmodell vakt mer oppsikt. 500 er en retro-suksess på linje med Mini, og her hjemme har den klart å sparke fart i Fiat-salget som har vært nesten ikke-eksisterende i mange, mange år.
Hva er så hemmeligheten? Det er ikke til å komme fra at det aller meste handler om utseendet. Fiat har klart å videreføre og fornye sjarmen til forgjengeren. Nye 500 er en mye større bil, likevel får du lyst til å løfte den opp og gi den en klem! Søt, sjarmerende, troskyldig og leken. Godordene er mange og eierne elsker den!
Da får man heller leve med at interiøret føles billig og enkelt, til tross for flere retro-detaljer der også. Plassen er også minimal og storvokste personer skal virkelig slite med å komme seg inn og ut av baksetet. I motsetning til Mini byr ikke 500 på noen stor kjøreopplevelse, men det gjorde jo for så vidt ikke forgjengeren heller. Denne velger du med hjertet – og heldigvis er det mange som lar den kroppsdelen styre bilkjøpet!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote En liten, snerten og morsom bil. Men ikke riktig valg om du har mye langkjøring. Bilen har for kort akselavstand til at den blir noe særlig retningsstabil eller komfortabel. Som bybil eller til småkjøring, er den derimot ypperlig! På kvalitet er Fiat langt bedre enn sitt noe frynsete rykte her hjemme.

+ Pluss

Hyggelig pris, rimelig å eie
Breddfull av sjarm

- Minus

Klarer ikke å skjule at den er en billig bil
Bagasjerom? Baksete? Tja...

Beste kjøp

Det er en smakssak om du vil ha bensin eller diesel, men vi velger 1,4-liters bensin på 100 hk og med Sport-pakke.

Styr unna

En hvit 500 med grått stoffinteriør i basic-utgave og med minste motor. Da hjelper det ikke med kult design; den blir for kjedelig.

Kjøpt ny av

Nostalgikere med sans for søtt design.

Sjekk også

MINI Mini (2009-2009)

Alle ser at fasongen er hentet fra Sir Alec Issigonis’ klassiske Mini som rullet fra 1959 og helt til 2000. Den nye ble født i 2001, utviklet av Rover og BMW..

Ford Ka (2009-2009)

Første Ka var et stilikon uten like, gjennomført til minste detalj. Nummer to anno 2009 er ikke riktig så selvstendig, men mye nytt har skjedd. Den er faktis..

Toyota iQ (2009-2009)

El-bilen Think og bybilen Smart ForTwo er begge rundt tre meter lange, men rommer bare to personer. Så her kommer Toyota og brisker seg med en like kort bil..

Siste nytt om Fiat

Antall visninger