Finn biler og biltester

Hyundai ix35

Hyundai ix35

Hyundai vraket Tucson-navnet da det var klart for en ny utgave av deres kompakte familie-SUV. Nå het den ix35, det kan nok tenkes at Apples suksess med en rekke produkter som startet på –i hadde noe med det å gjøre!

Ambisjonene var store, men bilen slet litt med å innfri dem. Ix35 er en ganske ukomplisert og fullstendig ujålete bil. Her handler det om fornuft og gunstige priser. I praksis skulle det vise seg at prisene nok ikke var så lave som de burde vært i det norske markedet. Det var ikke akkurat noe rush hos Hyundai-forhandlerne, og etter at nyhetens interesse var over, bremset salget ytterligere.

Bilen fikk særlig kritikk for et ganske primitivt understell og mye støy. Kjøreegenskapene er helt på det jevne og kan oppleves som ganske stumpe. Det finnes bedre langtursbiler i denne klassen, for å si det slik.

Med lengde på 4,41 meter er dette en av de mest kompakte bilene i klassen, men plassutnyttelsen er god. Ix35 vil derfor kunne duge som familiebil for mange, i alle fall så lenge man utnytter bagasjerommet optimalt og pakker i høyden.

Prismessig kan dette nå være mye bruktbil for pengene. Ix35 er en litt glemt bil av mange, særlig fra privatpersoner er det derfor mulig å gjøre svært gode kjøp. Den kom i flere motoralternativer og med både forhjulstrekk og 4x4. Det siste blir oppfattet som mest kurant, men samtidig: Hvis du ikke trenger firehjulstrekk, kan ix35 med ”bare” forhjulstrekk være et smart kjøp.

Her skal du også huske at dette ikke er den enkleste bilen å selge igjen den dagen det blir aktuelt. Derfor er det nok smart å ha litt perspektiv på eierforholdet, når du vurderer å kjøpe ix35.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Eierne er fornøyde med at ix35 er billig, romslig og praktisk, i forhold til mange av konkurrentene. I bruktmarkedet er dette mye bil for pengene. Men prisen gjenspeiler også hva du får. ix35 er ikke best på hverken komfort , eleganse eller finish i interiøret, men den virker!

Teknikken ombord er ikke den nyeste og mest innovative. Men igjen, det er velprøvd og det fungerer.

Bilen har ingen kjente gjengangerfeil og ix35 gjør det jevnt over godt i ulike kvalitetsundersøkelser.

Bremsene bør sjekkes, da beleggene kan slites ganske fort. Slitasje på førersetet forekommer på biler som har gått langt. Noen eiere har også hatt problemer med drivstoff-filteret.

I 2013 fikk ix35 motorer som bruker mindre drivstoff og som går stillere. Det er også verdt å sjekke garantien her. Hyundai hadde 7 år i en periode, men gikk tilbake til 5 år i 2013. Det kan også påvirke bruktprisene.

+ Pluss

Mye SUV for pengene.

- Minus

Mangler litt på finish og eleganse.

For deg

Du er mer opptatt av det praktiske, enn av status og jåleri.

Ikke for deg

Du liker lange og misunnelige blikk i trafikken

Beste kjøp

Litt velutstyrt variant med 4x4 og gjerne automatgir.

Styr unna

Biler med tohjulstrekk, lite utstyr og manuelt gir er de mest tungsolgte.

Kjøpt ny av

Praktiske og ujålete mennesker uten behov for å vise seg fram.

Sjekk også

Kia Sportage (2012-)

Sportage-navnet har vært med lenge, men det er først med tredje generasjon at denne bilen virkelig har blitt oppdaget av store kjøpegrupper. Her har Kia lage..

Subaru Forester (2009-2009)

Forester debuterte i 1997 som en krysning mellom stasjonsvogn og SUV, mens tredje generasjon fra 2008 vokste på alle kanter og tok steget over i den rene SUV..

Siste nytt om Hyundai

Antall visninger