Finn biler og biltester

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Jeep fikk konkurrentene nærmere innpå seg enn hyggelig var, da både Mercedes og BMW begynte å produsere SUV-er i USA. De møtte tøff motstand i henholdsvis ML og X5, samtidig som konkurransen fra Japan for alvor begynte å melde seg.
Med nye Grand Cherokee valgte de å holde fast på Jeeps sterke offroad-tradisjoner. Det nyutviklede Quadra-Drive firehjulstrekk-systemet debuterte på denne modellen – og høstet mye ros. Samtidig var det fokus på komfort og gode egenskaper på vei. Det vil si gode egenskaper på fine og ikke altfor svingete veier. Ingen tvil om at dette er en amerikansk bil!
Det gjenspeiler seg også i interiøret. Her faller Grand Cherokee gjennom i forhold til de beste konkurrentene. Mye billig utseende plast og spinkle løsninger. Plassen imponerer heller ikke spesielt. Sterke, men tørste bensinmotorer. Bråkete 3,1-liters diesel i starten, den ble etter hvert erstattet av en 2,7-liter som kler bilen langt bedre.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote På biler med 3,1-liter diesel sliter fortsatt Cherokee med dårlige topplokk. Det er rart at de ikke har fått til dette etter så mange år. Multireima på disse motorene (særlig på de tidligste modellene) har også en tendens til å lage mye spetakkel. Dette er fordi en brakett bøyer seg og gjør at reima kommer ut av stilling. Hvis det kommer olje i kjølevannet eller vice versa, er det sannsynligvis oljekjøleren som er defekt. Dette er ganske vanlig. Bensinmotorene er det derimot lite feil med.

+ Pluss

Svært gode terrengegenskaper
Stor SUV til hyggelig bruktpris

- Minus

Mye dieselstøy
Ikke helt på høyde med statuskonkurrentene

Beste kjøp

Fin og velholdt, så ny som mulig, med lav kilometerstand og med 4-liters bensinmotor. Gjerne i Limited-utgave.

Styr unna

Biler med 3,1-liters dieselmotor og biler som er kjipt utstyrt.

Kjøpt ny av

De som ikke hadde råd til X5 - eller som bare måtte ha amerikansk bil.

Historikk

1999 Ny modell lanseres. For første gang 3,1-liter turbodiesel med automatgir. Quadra Drive 4x4 lanseres.
2003 Facelift. 2,7 CRD Common Rail turbodiesel fra Mercedes lanseres sammen med ny 5-trinns automatgir.

Sjekk også

Mercedes-Benz M-klasse (1997-2004)

Mercedes hadde erfaring fra både stor stasjonsvogn med firehjulstrekk og smått legendariske Geländewagen da de introduserte ML i 1998. Her var de tidlig på p..

Hyundai Santa Fe (2001-2005)

Hyundais første SUV er basert på plattformen til sedanen Sonata og skulle vise seg å bli en svært viktig bil for koreanerne. Santa Fe ble nemlig en knallsuks..

Mitsubishi Pajero (2000-2006)

Mitsubishi gikk ganske dramatisk til verks med tredje generasjon Pajero. Nå fikk den langt mer personbillignende kjøreegenskaper. Samtidig ble den litt mindr..

Siste nytt om Jeep

Antall visninger