Finn biler og biltester

Range Rover Sport

Range Rover Sport

Flere bilfabrikanter har et tydelig hangup på kombinasjonen «sporty bil» og SUV. Umulig å få til? Nei, ikke nødvendigvis, men Range Rovers forsøk er ikke blant de mest vellykkede.
Bilen heter Sport, men er både for tung og for svakt motorisert til å gi noen spesielt sporty kjøreopplevelse – i alle fall så lenge du ikke tar deg råd til V8 bensin. Range Rover Sport er basert på plattformen til Land Rover Discovery, men lener seg designmessig mot «vanlig» Range Rover. Den største forskjellen er den sterkt skrånende bakluka. Dette gir også en pekepinn om at plass ikke er høyt prioritert. Faktisk er bilen ganske trang og bagasjerommet imponerer ikke i forhold til de fleste konkurrentene i denne klassen. Elegant og solid interiør som gir offroad-assosiasjoner. Mest vanlig motorisering er 2,7-liters diesel.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote For utenom en nøye sjekk på at alle elektriske funksjoner virker som de skal, må du sjekke motoren for oljelekkasje. Biler med dieselmotor som går dårlig, betyr trolig lekkasje mellom intercooler og innsug. Sjekk også bremseskiver.

+ Pluss

Eksklusivt interiør
Seriøse terrengegenskaper

- Minus

Overraskende lite plass innvendig
Tung og treg med diesel

Beste kjøp

Vi mener en Range Rover Sport med 2,7-liter dieselmotor på 190 hk og som er utstyrt med ”Dynamic Pack” kan være et bra valg. Riktig farge og MYE utstyr er viktig når du skal selge den igjen.

Styr unna

Noen biler et utstyrt med ekstreme felger, utbygde skjermer, body-kit osv. Ikke alt dette er like pent, selv om eierne har betalt styggmye penger for det. Trolig blir disse bilene også noe mer tungsolgte

Sjekk også

Land Rover Discovery (2004-2011)

Endelig ble Discovery helt ny, og tredje generasjon er en revolusjon i forhold til de to foregående. Her var Land Rover-fabrikken inne i en god periode. Eier..

BMW X5 (1999-2006)

Sportsbil og SUV i ett? Det manglet ikke på ambisjonene da BMW lanserte sin første SUV. De gjør sjelden ting halvveis i München, og selv om denne er produser..

Mercedes-Benz M-klasse (2005-2009)

Etter alle problemene og frustrasjonene med ML, hadde Mercedes gjort hjemmeleksa skikkelig til generasjon to. Fabrikken i USA ble rustet opp for over tre mil..

Siste nytt om Land Rover

Antall visninger