Finn biler og biltester

Mazda MX-5

Mazda MX-5

Bilen som førte roadster-tradisjonene videre - og pustet nytt liv i en bilklasse som var i ferd med å dø ut. Mazda gjorde alt riktig med denne bilen. Kompakte mål, bakhjulstrekk og masse kjøreglede. I tillegg var kvaliteten (i motsetning til de fleste engelske forbildene) bunnsolid.
Lav vekt gjør at det slett ikke er nødvendig med veldig mange hestekrefter under panseret. Interiøret både er og ser billig ut, men dette er en ekte Mazda: Ting går ikke i stykker! Grei plass for to og bagasjerommet er stort nok til helgebagasjen.
Veldig mye å velge mellom på bruktmarkedet - også USA-import. Der borte het bilen Miata. Det beste er å kjøpe fra en entusiast, da kan du som regel stole på at bilen er tatt godt hånd om.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er i utgangspunktet et trygt og godt kjøp. Bilene har legendarisk driftssikkerhet og lite tull med det tekniske. De begynner imidlertid å få en del år på baken, så noe småtteri må man regne med. Sjekk derfor bremseskiver foran og bak. Det hender ganske ofte at også kalipperne må skiftes, da disse «setter seg». Defekte tennpluggkabler gir motorfusk og er ikke uvanlig. På de første årgangene var det ganske vanlig – og irriterende – at hovedlyktene vibrerte en del. At støtdemperne også er modne for utskifting, er heller ikke uvanlig. Vær også oppmerksom på at biler før 1991 hadde noe trøbbel med veivakselen. Sjekk også kalesjen og bakruta i denne. Er dette greit, har du en kjempemorsom bil!

+ Pluss

Mye roadstermoro for lite penger
En klassiker

- Minus

Vippelyktene ser veldig 80-talls ut.
Alderen merkes nå

Beste kjøp

Finn et godt eksemplar med fin fargekombinasjon. Det er viktigere enn årsmodell; om bilen er 10 eller 12 år gammel spiller ikke så stor rolle.

Styr unna

Egentlig ikke noen, men lurvete biler av første årsmodell er det kanskje lurt å være forsiktig med.

Kjøpt ny av

Cabrioletelskere som plutselig fikk råd til å kjøpe nybil.

Siste nytt om Mazda

Antall visninger