Finn biler og biltester

Mazda RX-8

Mazda RX-8

Men galskapen og eksperiment-trangen hos Mazda var ikke død! RX-8 kom som et usedvanlig friskt pust. En firedørs fireseter, hvor bakdørene er hengslet bakover. Med bakhjulstrekk og med 1,3-liters wankel-motor på 192 eller 231 hk. Motoren er plassert bak forakselen og bensintanken trukket fram foran bakakselen. Dette er med på å sikre optimal vektfordeling. Motorpressen tok imot den med åpne armer og RX-8 ble umiddelbart en kultbil.
Det er forresten ikke bare ingeniørene som har fått boltre seg. Også Mazda-designerne fikk et velkomment pusterom fra fornuftige familiebiler. RX8 er blant bilene som må kunne sies å være ferdig stylet fra fabrikk. Her er det linjer og kurver og massevis av effekter, både utenpå og inni.
Men fire dører og fire seter til tross: Kan dette duge som familiebil? Svaret er faktisk nesten ubetinget ja. De to som sitter bak bør ikke være altfor store og adkomsten er litt kronglete. Men vel på plass, sitter man godt. Bagasjerommet er langt fra kjempestort, men det er bedre enn i de fleste andre coupeer.
Som vanlig med biler som dette, solgte den mest helt i starten da den hadde nyhetens interesse, så dabbet det kraftig av. Verditapet er høyt, derfor kan du gjøre et kupp på brukt RX-8.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Wankelmotorene krever hyppige oljeskift. De kan også bruke noe olje, så det er veldig viktig å peile olje ofte. Sjekk derfor servicehistorikk nøye før du kjøper RX8. På noen få biler har det vært kompresjonslekkasje, med motorbytte som resultat. Så vidt vi har klart å bringe på det rene, har dette vært noe importør har dekket. Det er også verdt å merke seg at RX8 krever en spesiell måte å stoppe bilen på, hvis denne ikke følges kan tennpluggene bli våte – og bilen kan bli vond å starte.

Hva skal du betale

Det finnes biler fra under 250 000 kr og oppover. Dette er 2004-modeller, som har gått en god del kilometer. En fin 2006-modell med lav kilometerstand koster fra ca 270 000 kr. High Power-utgaven på 231 hk koster ca 30 000 kr mer enn tilsvarende bil med 192 hk. Prisene varierer en del, og er fallende.

+ Pluss

Ekte kjøreglede!
Virkelig noe utenom det vanlige

- Minus

Kanskje ikke like morsom i det lange løp
Tørst og sær motorisering

Beste kjøp

Finn en fin bil med en fargekombinasjon og utstyr du liker. Om det er 192 eller 231 hk tror vi ikke er veldig viktig for de som skal ha bilen til normalt bruk. 192 hk er absolutt ingen sinke…

Styr unna

Biler med dårlig servicehistorikk og ugunstig fargekombinasjon. Enkelte biler finnes med automatgir. Noen mener det blir feil i en slik bil.

Sjekk også

Audi A5 (2009-2009)

Etter at Audi A5 kom i 2007 har den blitt den mest solgte motorsterke sportscoupeen i Norge. Ikke merkelig, for den er sporty og stilig på en smakfull måte. ..

Volkswagen Scirocco (2009-2009)

Første utgave av Volkswagens lille coupé Scirocco kom i 1974, og den andre døde i 1992. Etter 16 år gjenoppsto Scirocco i 2008, og treeren bygger som før på ..

Siste nytt om Mazda

Antall visninger