Finn biler og biltester

Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes merket konkurransen fra Audi og BMW stadig sterkere utover på 2000-tallet. Da det var klart for en helt ny C-klasse i 2007, leverte de et helhjertet forsøk på å svare på dette. Det gjorde seg utslag i et mer sporty design enn tidligere. Kvalitetsfølelsen i interiøret ble også hevet flere hakk, særlig på godt utstyrte modeller.

Mercedes tilbød en rekke motoralternativer og mye fint utstyr. En del av det standard, men veldig mye var ekstrautstyr, noe som gjorde at en godt utstyrt C-klasse fort kunne bli en kostbar nybil.

C-klasse vokste til lengde på like under 4,60 meter i denne utgaven. Det gjør at den faller inn i kategorien ”kompakt familiebil”. I praksis betyr det at den duger for familier med ikke altfor stort plassbehov. Men er du av typen som tar med deg MYE hver gang du skal ut på tur, blir det fort for snaut. Det gjelder både sedan og stasjonsvogn.

Den tredje karosserivarianten er todørs coupe. Som vanlig er for denne biltypen, var salget i Norge begrenset.

Her hjemme levde denne C-klassen et liv litt i skyggen av både Audi A4 og BMW 3-serie. Den ble sett på som litt traust og ”gubbete” av mange potensielle kjøpere. Jevnt over var det mange som ikke engang tok med Mercedesen i beregningen når de skulle kjøpe bil i denne klassen. Dermed gikk de også glipp av en habil familiebil.
I bruktmarkedet varierer prisene svært mye etter modell og utgave. Det mest kurante er en godt utstyrt stasjonsvogn. 4Matic-utgavene med firehjulstrekk er også attraktive, her kan du få mye bruktbil for pengene, sammenlignet med mange av konkurrentene.

AMG-pakke hjelper MYE på det ellers litt anonyme utseendet. Som kjøper er det bare å være kresen. Biler i litt ukurant (les sjelden) farge og med begrenset utstyrsnivå, skal være vesentlig billigere enn mer ”riktige” biler.


Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en god og komfortabel langtursbil, men den helt store kjøregleden uteblir. Den oppfattes mer som litt traust, enn sporty. Det gjenspeiler seg også i designet.

Noen eiere har opplevd at skinnet/sømmene i forsetet sprekker og går opp. Ta en nærmere titt på dette! Noen elektriske feil forekommer, da særlig på lysutstyr. Noen har også hatt problemer / feil på dørhåndtakene.

En sjekk av bremser og forstilling er obligatorisk. På biler med brede dekk kan disse slites skjevt, samtidig som de gir veistøy inn i en ellers veldempet coupe.

+ Pluss

Komfort og status.

- Minus

Hverken design eller kjøreegenskaper er spesielt sporty.

For deg

Du synes at BMW og Audi er vulgært.

Ikke for deg

Som drømmer om sportsbil.

Beste kjøp

Mye utstyr og firehjulstrekk i stasjonsvognutgave blir aldri feil.

Styr unna

Kjipt utstyrte utgaver, de mangler premiumfølelsen

Kjøpt ny av

Ofte menn med grått hår og antydning til pondus...

Siste nytt om Mercedes-Benz

Antall visninger