Finn biler og biltester

Peugeot 308

Peugeot 308

Bilklassen er beintøff og i mange land dominert av modeller som VW Golf (den har også gitt navn til klassen), Ford Focus og Toyota Auris, for å nevne noen. Peugeot slet med å matche de beste konkurrentene med sin første 308.

Det startet med en aldri så liten innersving: 308 er nemlig bygget på samme plattform som forgjengeren 307. I praksis merker du ikke så mye til det, men likevel: Dette var ikke en helt ny konstruksjon da den kom og bilen føltes kjapt litt gammelmodig.

308 kom i flere utgaver: Her hjemme som kombi, stasjonsvogn (som heter SW) og cabriolet. I enkelte markeder ble det også solgt en sedanutgave.

SW-utgaven har mange smarte løsninger, blant annet tre separate bakseter som kan justeres i veldig mange retninger. Dette er i praksis en flerbruksbil light. Bakerst finner du to seter som spiser ganske mye bagasjeplass når de ikke er i bruk. Disse egner seg også best for små barn.
Franske biler sliter med et litt frynsete rykte på bruktmarkedet i Norge. Det merkes også på 308. Her kan du gjøre svært gode kjøp, særlig på modeller som kanskje ikke oppleves som de aller mest kurante. Sammenlignet med f eks VW Golf, får du ofte mer bil for pengene hvis du velger en 308.

Kvaliteten kan oppleves som noe ujevn. Her er det viktig at bilen har blitt skikkelig fulgt opp og at det ikke er store huller i servicehistorikken. Interiøret kan også fort bære preg av aktiv bruk, her er det viktig å sjekke at alt er i orden. Det koster fort mye penger å bytte ut interiør-komponenter.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Eierne berømmer Peugeot 308 for å være stille og komfortabel, men noen er misfornøyde med beinplassen i baksetet. Disse burde kanskje kjøpt SW-utgaven, som den større stasjonsvogna heter.

På dieselmodellene er det ikke helt uvanlig at dieselpartikkel-filteret kan bli tett.
MCP-automatgirkassa byr på et spesielt girmønster som krever tilvenning. Sjekk om du kan leve med denne gjennom en god prøvetur - eller velg en manuelt giret bil.

Noen 308 har hatt feil på panserlåsen. Resultat: Det lar seg ikke åpne - eventuelt, ikke lukke. En feil på veivhus-ventilasjonen (slange som må byttes) her også vært en gjenganger-feil her.

En nøye sjekk av bremsene, som kan sette seg fast, er obligatorisk. Det er det også å sjekke at alle elektriske funksjoner virker som de skal. Noen irriterende periodiske småfeil kan oppstå.
308 finnes også som både cabriolet og en sinna og morsom GTI-versjon med 200 hk!

+ Pluss

Annerledes design

- Minus

Ikke veldig forskjellig fra forgjengeren 307

For deg

Som er litt frankofil

Ikke for deg

Som er generelt skeptisk til - og ikke ser sjarmen med - franske biler

Beste kjøp

En velutstyrt utgave med god historikk og fem dører.

Styr unna

Biler med tre dører og lite utstyr er tungsolgte.

Kjøpt ny av

Biler med tre dører og lite utstyr er tungsolgte.

Sjekk også

Volkswagen Golf (2009-2009)

Golf debuterte i 1974, og i 2008 sto sjette generasjon klar. Golf V levde bare fem år, og Golf VI er egentlig ikke helt ny. Grunnkarosseriet er beholdt, stør..

Ford Focus (2009-2009)

Focus er en riktig verdensbil med storsalg over mesteparten av kloden. Den finnes med fem karosserrier: tre- og femdørs kombi, firedørs sedan, stasjonsvogn o..

Mazda 3 (2008-2009)

To millioner Mazda 3 ble solgt fra lanseringen i 2003 til ny utgave var klar i 2009. Mazda tenkte som VW gjorde med siste Golf: Hvorfor endre en suksess radi..

Siste nytt om Peugeot

Antall visninger