Finn biler og biltester

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne

Porsche og Volkswagen ville ha store SUVer, og samarbeidet om prosjektet som resulterte i Cayenne og Touareg. Cayenne var først ute i 2002, og fikk en kraftig ansiktsløftning med ny front i 2007. Mens Touareg bare selges med dieselmotorer, har Cayenne utelukkende hatt bensindrift, fra Volkswagens beskjedne V6 på 3,6 liter og 290 hester til Porsches egne V8-motorer som går helt opp til Turbo S-utgaven: 4,8 liter og 550 hester som sørger for at 2,4 tonn bil bare bruker 4,8 sekunder til hundre. Men Porsche har ombestemt seg; diesel er også aktuelt.
Cayenne er en Porsche, og er følgelig konstruert for presis oppførsel på asfalt i fart langt over forenklet forelegg. Samtidig sørger avansert elektronikk for at den også greier mye i terrenget.

+ Pluss

Fin på asfalt
Går fort

- Minus

Miljøprofil
Styggdyr og tørst

For deg

Bare det meste er nok.

Ikke for deg

Du er medlem i Naturvernforbundet.

Sjekk også

BMW X5 (2009-2009)

BMWs første SUV, X5, debuterte i 1999, og ble erstattet i 2006. Den vokste og ble tydelig større enn lillebror X3. Økt lengde ga plass til tre seterader og s..

Volkswagen Touareg (2009-2009)

I dag er de største SUVene miljøpolitisk helt ukorrekte, men slik tenkte ikke mange i 2003. Volkswagen ville ha en diger SUV, og Porsche ville ha det samme,..

Range Rover Sport (2009-2009)

Den store, gamle Range Rover fikk plutselig konkurranse fra litt mindre luksus-SUV-er fra Europa og USA, og derfor kom den krympete Range Rover Sport på bane..

Siste nytt om Porsche

Antall visninger