Finn biler og biltester

Renault Grand Espace / Espace

Renault Grand Espace / Espace

Kjempesuksessen med Scenic gjorde at Renault valgte å satse enda mer da det ble tid for å fornye storebror Espace. Samarbeidet med Matra ble avsluttet og fra nå er bilen produsert av Renault selv.
Fjerde generasjon Espace ble ny fra innerst til ytterst. Denne bilen ble til i en periode da Renault hadde fokus på radikalt design. Espace går ikke like langt som storbilen Vel Satis og 2-dørs-raringen Avantime, men den skiller seg likevel fra det meste på markedet. Det betyr også farvel til de runde og elegante linjene fra forrige Espace.
To utgaver: Espace og Grand Espace. Sistnevnte er 486 cm lang, det er 20 cm lenger enn Espace. Denne plassen kommer i hovedsak bagasjeplassen til gode. Grand Espace er en av få sjusetere som også har plass til litt bagasje med alle setene i bruk.
Interiøret er fortsatt futuristisk og brytere og hendler krever en del tilvenning. Mange av betjeningsfunksjonene sitter andre steder enn man er vant til fra andre biler. Men det fungerer utmerket så fort du har blitt kjent med den.
Denne kupeen er absolutt et godt sted å være. God plass og massevis og luft og lys takket være store vindusflater. Setene kan foldes sammen og tas ut, men de kan ikke felles ned i gulvet. Det føltes litt gammeldags allerede da bilen kom.
Komfortgraden er høy. Den store bilen flyter av gårde og du finner ikke mange biler som er mer behagelig på motorvei enn dette.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Espace er den av flerbruksbilene som byr på den beste plassen og det tøffeste designet i denne klassen. Det er imidlertid et faktum at (i alle fall tidligere generasjoner) Espace mer eller mindre konstant befinner seg på jumboplass på listene over driftssikkerhet og kvalitet. Den store svakheten i så måte er det elektriske/elektronikkfeil, og det er svært viktig å sjekke at alle funksjoner virker som de skal. Utover vanlige slitdeler som bremseskiver og forstilling, er det lurt å sjekke varmeapparat og klimaanlegg nøye.

+ Pluss

Plass, plass og plass!
Fransk komfort på sitt beste

- Minus

Matcher ikke de beste konkurrentene på seteløsninger
Føles stor og klumpete i bytrafikk

Beste kjøp

En velholdt éneiersbil med komplett servicebok, som er godt utstyrt og selvfølgelig som syvseter.

Styr unna

En del biler har kommet til landet som bruktimport. Disse har andre garanti- og reklamasjonsvilkår enn «norske» biler, og skal koste betydelig mindre.

Sjekk også

Ford S-Max (2009-2009)

Ford gjennomfører sin linje med hensyn til gode kjøreegenskaper også når en stor flerbruksbil skal ut. S-Max går presist og sporty, langt bedre enn gammeldag..

Citroën Grand C4 Picasso (2009-2009)

Citroën kjørte i gang kompakte flerbruksbiler med Xsara Picasso som er utgått i Norge. C4 Picasso har enda smartere interiør, mye stiligere design og oppføre..

Siste nytt om Renault

Antall visninger