Finn biler og biltester

Subaru Impreza

Subaru Impreza

Impreza ble definitivt en mer voksen bil da denne generasjonen kom. Også i markedsføringen gikk Subaru litt bort fra det tidligere rallyfokuset. Målsetningen var at Impreza skulle stå på egne bein og appellere bredere.
Og hvordan klarer den så det? Tja, egentlig ikke så altfor bra. Det starter med et design som er et eneste stort gjesp. Også innvendig er det lett å se at Subaru har MYE å lære av de beste konkurrentene. Størrelsesmessig hører Impreza hjemme i den lavere mellomklassen (sedanen er like over 4,50 m lang) og plassforholdene er slett ikke verst. Stasjonsvogna/kombien (dette er egentlig et definisjonsspørsmål) er nærmere A3 Sportback enn A4 Avant.
Uansett er det sistnevnte folk kjøper. Små sedaner er nesten ikke salgbare i Norge. WRX debuterte som stasjonsvogn, men kom også i sedanversjon etter hvert. Sedanen skal imidlertid ikke få STI-pakka. Debuterte med to motorer som begge selvfølgelig er boksere (og bensin): 1,5- og 2-liter. Den første blir litt snau, 2-literen gir fint overskudd.

+ Pluss

Framkommelighet og kvalitet
Langt mer moderne enn forgjengeren

- Minus

Litt for liten til å være fullverdig familiebil
Design, både utenpå og inni

Sjekk også

Audi A3 (2003-2013)

Andre generasjon A3 tok et solid skritt i eksklusiv retning. Utvendig er ikke endringene store sammenlignet med forgjengeren, men linjene er strammet opp og ..

Mitsubishi Lancer (2009-2009)

Vi er oppe i åttende generasjon Lancer siden 1973. Sports Sedan kom i 2007 og kombien Sportback fulgte i 2008. Bilene bygges i Japan på plattformen fra SUVen..

Volkswagen Golf (2009-2009)

Golf debuterte i 1974, og i 2008 sto sjette generasjon klar. Golf V levde bare fem år, og Golf VI er egentlig ikke helt ny. Grunnkarosseriet er beholdt, stør..

Siste nytt om Subaru

Antall visninger