Finn biler og biltester

Subaru Outback

Subaru Outback

Outback gjorde et hopp oppover i eksklusivitet med denne generasjonen. Designet ble også langt mer harmonisk. Det er ikke veldig mye som skiller den fra Legacy, men Outback ser den nødvendige lille dosen mer sporty og røff ut. Samtidig er dette en diskret bil, det er ikke mange som tror du kan ha punget ut med opptil 700 000 kroner når du kommer kjørende i en Outback 3,0.
Dette er da også en del av problemet til Subaru. Outback verken ser, føles eller oppleves som like eksklusiv som statuskonkurrentene. Dermed blir den heller en konkurrent til biler som Passat 4-Motion og Octavia 4x4 – enn Audi Allroad og Volvo XC70.
Salget led også lenge under at Outback bare kunne leveres med bensin, men omsider kom verdens første bokserdiesel. Det er en motor som kler bilen godt. Veldig mange brukte eksemplarer er velutstyrt, med automat, navigasjon og skinn.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Hvis det rister i rattet når du bremser, er det kast i bremseskivene. Dette er en kjent feil på disse bilene, og det ble byttet masse bremseskiver på garanti.

På noen av bilene kan det være behov for å reprogrammere software til automatgirkassa. I det store og hele er dette imidlertid svært driftssikre og problemfrie biler om de ikke har gått altfor langt.

Hva skal du betale

For en 2004-modell med 100 000 km på telleverket må du betale ca 265 000 kr. En 2008-modell (første med diesel) med 150 hk dieselbrenner koster fra ca 340 000 kr.

+ Pluss

Kjører fletta av de fleste SUV-ene
Diskret kjøremaskin

- Minus

Tørste bensinmotorer
... men behøver det å se så forsiktig ut?

Beste kjøp

En godt utstyrt 2008-modell med diesel. Både et godt og trygt kjøp.

Styr unna

I 2007 gjorde Subaru noen merkelige grep for å tilpasse modellene til norske avgifter. Dette resulterte blant annet i at det finnes Outback-modeller med stor bensinmotor på 2,5 liter som er litt «billig» utstyrt i forhold til konkurrentene og prisklassen de ligger i. Dette er en dårlig kombinasjon som det er greit å styre unna.

Siste nytt om Subaru

Antall visninger