Finn biler og biltester

Toyota Auris

Toyota Auris

Etter flere tiår og en rekke modeller, takket Corolla for seg i kombiutgave og ble erstattet av Auris i 2007 (men Corolla-navnet levde videre som sedan). Med navneskiftet ønsket Toyota å linke Auris nærmere Yaris. Særlig sør i Europa har Yaris lenge vært en kjempesuksess, mens Corolla har levd langt mer i skyggen av europeiske konkurrenter.
Også designet har klare likhetstrekk. Likevel har Auris langt fra blitt en like stor suksess som lillebror. En stor del av årsaken til det er nok at mange kunder har beveget seg over til statusmerker. Dessuten blir Auris kanskje litt vel moderne for en del av de tradisjonelle kjøperne. Dashbord-designet er futuristisk og den oransje instrumentbelysningen skiller seg fra mengden.
Frontruta er trukket langt framover. Det gir mye plass og luft foran – og baksetepassasjerene har heller ingen grunn til å klage. Men materialkvaliteten i interiøret vinner ingen priser. Det både ser og føles billig ut og det er ikke smart i en tid der stadig flere konkurrenter bruker Audi som referanse på dette området.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Auris kom som 2007-modell i Norge. Det er absolutt ingen grunn til å tro at Auris ikke har den samme gode driftssikkerheten som Toyota er kjent for. Det du imidlertid skal være oppmerksom på er at noen – særlig dieselbiler – ble tatt inn som brukt- og «gråimport». På disse bilene gjelder ikke norsk kjøpslov med fem års reklamasjonsrett. Det kan også være avvik i garantivilkårene i forhold til norske biler, da det er garantivilkårene til det landet bilen ble solgt ny i som gjelder. Sjekk derfor før du kjøper bil!

+ Pluss

Lyst og romslig interiør
Du får ikke mye mer fornuftig bil enn dette

- Minus

Spareløsninger her og der
Lite bagasjerom

Beste kjøp

Toyota Auris 2,0 diesel med Executive-pakke. Da får du en velutstyrt bil med sterk og drivstoffgjerrig motor.

Styr unna

Tenk deg godt om før du kjøper en 3-dørs Auris med lite utstyr. Billig nå, men ukurant den dagen du vil selge.

Historikk

2007 Toyota Auris ble lansert som oppfølgeren til Toyota Corolla. Auris blir kun lansert som kombi med tre eller fem dører, da stasjonsvognutgaven og sedanutgaven fortsatt heter Corolla. Auris blir utgitt med to bensinmotorer: en 1,4-liter med 97 hk og en 1,6-liter med 124 hk. Den blir også utgitt med to forskjellige dieselmotorer: en 1,4-liter med 90 hk og en 2,0-liter med 126 hk. Utstyrsvariantene er Auris, Auris Sol og Auris Sol Blue.
2008 Auris blir nå tilgjengelig med Toyotas største dieselmotor på 2,2 liter og 177 hk. Den blir kun levert sammen med utstyrsvarianten Auris X, som er premiumvarianten til Toyota. Auris Executive kommer nå også som utstyrsvariant.

Siste nytt om Toyota

Antall visninger