Finn biler og biltester

Toyota Prius

Toyota Prius

Dette er bilen som har gitt Toyota en helt unik miljø-standing – og som har blitt et symbol på det mange mener er framtiden for bilbransjen. Timingen har også vært fantastisk. Da klimakrise og skyhøye drivstoffpriser skyllet inn over verden, var Toyota den eneste bilprodusenten som kunne vise til at de hadde tatt problemene på alvor i mange år og var godt i gang med å finne løsninger.
Hybridbilen Prius er utstyrt med både bensinmotor og elektromotor. Bensinmotoren gjør jobben på egenhånd det meste av tiden, men får hjelp av elektromotoren når det trengs ekstra krefter. Dessuten kan bilen gå på kun elektromotor i lave hastigheter.
Resultatet er lave utslipp og lavt forbruk – selv om sistnevnte nok ikke er riktig så gunstig som Toyota gjerne vil ha oss til å tro.
Og bortsett fra alt dette er Prius en bil det er både hyggelig og lett å leve med. Batteripakka stjeler en del bagasjeplass, men ikke verre enn at den duger som familiebil. Skiboks – som øker forbruket – er kanskje litt politisk ukorrekt på en bil som denne, men mange tyr likevel til det. Kjøreegenskapene er mer mot komfort enn sport. Dashbordet ser akkurat passe futuristisk ut og på den store skjermen i midten kan du følge med på hvordan det avanserte hybridsystemet jobber.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en kvalitetsbil med få kjente feil og mangler. Men på noen få biler har det blitt skiftet hjullagre og vindusviskermotor. Noen eiere er også skuffet over at drivstofforbruket er såpass høyt som det er, særlig på landeveiskjøring. Den elektriske motoren er mest i bruk ved by- og småkjøring. Du kan nok kjøre like miljøvennlig med en snill dieselbil. Toyota gir garanti på 8 år/160 000 km på hybridsystemet, inkludert batterier. Vi har ennå ikke hørt om noen problemer med dette.

+ Pluss

... men også en svært velfungerende bil
En smak av framtid – akkurat nå!

- Minus

Hva skjer når bilen – og batteriene – blir gamle nok?
Litt snaut bagasjerom

Beste kjøp

Executive-utgave, med skinninteriør, navigasjon, ryggekamera osv.

Styr unna

Bruktimporterte eksemplarer som ikke har samme reklamasjons- og garantivilkår som norske biler.

Historikk

2004 Toyota lanserte nyeste versjon av hybridbilen Toyota Prius. Prius ble først lansert i
1997 i Japan, men det var ikke før den andre versjonen ble lansert at Toyota bekreftet sin posisjon som en av verdens ledende bilfabrikker på hybridteknologi.
Prius blir kun levert som 5-dørs kombi. Prius leveres med en motor: bensin på 1,5-liter og 77 hk og 115 Nm kombinert med en elektrisk motor på 68 hk og 400 Nm. Prius leveres kun med en trinnløs automatgirkasse. Utstyrsvarianter er Prius, Prius Executive og Prius Executive Navi.
2006 Prius blir oppdatert med noen få små endringer, som klarere display på infoskjermen og ryggekamera.
2007 Prius får noen endringer. En av de største er at Prius nå leveres med sidegardin airbag som standard. En utgave kalt Touring Edition blir også lansert. Denne har større bakspoiler og nye 16” felger, fastere understell og HID hovedlykter. Den kan nå også kjøpes med automatisk lukeparkeringsassistent.

Sjekk også

Honda Civic Hybrid (2009-2009)

Hybridutgaven av Civic lever i skyggen av konkurrenten Toyota Prius, som oppnår pene salgstall. Mens Prius er en femdørs kombi, leveres Civic bare som firedø..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger