TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Oppgaven var formidabel: VW skulle erstatte den legendariske, men etter hvert sterkt aldrende Bobla. Golf var bilen som skulle gjøre det, og VW gikk til verket med alt de hadde av kunnskap og kompetanse. Resultatet ble en kompakt småbil, med imponerende god innvendig plass. Enkelt og moderne design. Motoren foran og trekk på forhjulene.
Klarte den å følge opp Bobla? Ja, så til de grader! Første generasjon Golf la grunnlaget for en bil som både har blitt et begrep og som har fått en hel bilklasse oppkalt etter seg: Golf-klassen.
Golf I begynner å bli en sjelden fugl. Men du kan fortsatt komme over fine eksemplarer. I dag er dette entusiastbiler som blir tatt godt vare på. GTI-versjonen er forlengst legendarisk. De fleste ble dessverre hardt behandlet og til slutt ihjelkjørt, men noen har heldigvis overlevd. Golf kom i tre- og femdørs utgave, sedanversjonen het Jetta og du fikk den også som pickup, under navnet Caddy.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote De eldste bilene er for lengst veteraner, og alt kan skje! De har imidlertid enkel mekanikk og er kurante å skru på. Deletilgangen er god og prisene behagelig lave. Slitt interiør og rust er nok de største utfordringene dersom du velger å pusse opp første generasjon Golf. De eldste bilene med «smale» baklamper og forkrommede støtfangere, begynner så smått å bli samlerbiler.

+ Pluss

... og ekstra stas med en original GTI
En klassiker

- Minus

Begrenset plass – og komfort
Gammel bil, tross ganske tidløst design

Beste kjøp

Det grommeste er selvfølgelig klassikeren Golf GTI – i original stand.

Styr unna

Skabbete og mishandlete rånebiler.

Siste nytt om Volkswagen