TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volvo C30

Volvo C30

Volvo hadde ikke hatt en ekte småbil siden 80-tallet da C30 rullet inn. Konseptversjonene vakte stor oppsikt i forkant. Det var ventet at Volvo ville komme med en adskillig mer nedtonet og forsiktigere produksjonsmodell, men her ble mange overrasket. C30 er imponerende kompromissløs. Dette er en ren fireseter, med helt minimal bagasjeplass og med en svært karakteristisk hekk som sender klare assosiasjoner tilbake til klassiske P1800ES.
Det hører selvfølgelig med til historien at Volvo-eier Ford allerede har Focus (og Mazda 3) som tar seg av småbilmarkedet. C30 skal derfor appellere til de som er ute etter noe mer spesielt.
Glasset på bakluka går langt ned og krever en ganske spesiell løsning på bagasjeromsskjuleren. Det er ikke spesielt praktisk og bagasjerommet er som sagt bitte lite.
Bare tre dører gjør at innstigningen til baksetet blir litt kronglete. Men når du først er inne, er bakseteplassen overraskende god. Foran kunne du like gjerne sittet i en V50. Dashbord og interiør for øvrig er hentet rett fra hyllene. Litt skuffende i forhold til de spennende designgrepene utvendig.
C30 har naturlig nok blitt mye sammenlignet med Mini. I den sammenligningen kommer imidlertid kjøreegenskapene til kort. C30 er nøytral, inntil det litt kjedelige. Det er komfortabelt og avdempet, men ikke særlig involverende.
T5 med 2,5-liters turbo er toppmodellen, den føles faktisk som litt overkill. Gledelig nok er minste dieselmotor – en 1,6-liter på 100 hk – veldig riktig til bilen og mange nybilkjøpere valgte denne.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote En urban og trendy liten byracer! En god del biler er bruktimportert (særlig modellen med 1,6-liters dieselmotor), og vær klar over at da gjelder ikke norsk kjøpslov med fem års reklamasjonsrett. Fabrikkgarantien gjelder for det landet bilen er importert fra, og ikke alle land har tre års garanti slik vi har i Norge!

+ Pluss

Viser at Volvo også tør være innovative på design
Herlig annerledes

- Minus

Barnevogn? Unger? Glem det!
Ikke den morsomste kjørebilen på markedet

Beste kjøp

En C30 med 1,6-liter diesel på 109 hk og R-Design-pakke er både en fin bil og et fornuftig valg (hvis du kan kalle en C30 fornuftig, da).

Styr unna

Du får C30 i en utrolig kjip Base-utgave, som blant annet ikke har klimaanlegg. Den skal du ligge langt unna.

Kjøpt ny av

Unge, trendy og urbane personer. Single eller par - ytterst sjelden med unger.

Sjekk også

MINI Mini (2009-2009)

Alle ser at fasongen er hentet fra Sir Alec Issigonis’ klassiske Mini som rullet fra 1959 og helt til 2000. Den nye ble født i 2001, utviklet av Rover og BMW..

BMW 1-Serie (2009-2009)

I starten i 2004 fantes bare 5-dørs kombi, men etter hvert er menyen utvidet med 3-dørs kombi og 2-dørs coupé og cabriolet. Chris Bangles’ design med skarpe ..

Fiat 500 (2008-2009)

Fiat 500 ser ut til å bli en av de få retrobilene som oppnår suksess (Mini er den andre). Linjene er hentet fra Italias gamle folkebil ved samme navn, men de..