0

I mars kjøpte jeg en brukt citroënen c4 grand picasso 2008 modell som var gått ca 145000. ga ca 130000.- for den med 20000.- i innbytte for min gamle

spurt 2013-07-22 11:43:03 +0100

I mars kjøpte jeg en brukt Citroënen C4 Grand Picasso 2008 modell som var gått ca 145000. Ga ca 130000.- for den med 20000.- i innbytte for min gamle Galant. Etter ca 1,5 mnd. kom det plutselig opp varsler. Først EPS failure, så handbrake failure og til slutt gearbox failure. Da gikk bilen i sikkerhetsmodus og måtte gire manuelt opp og kun til 3. gir. Nå var bilen dekket av en 6 mnd/ 6000 km kjøps garanti med egenandel på 2000 kroner. Firmaet jeg handlet hos var ikke kontofabel med Citroënen så reparasjonen ble satt bort til et Citroënen verksted. Nå har de holdt på i 1,5 mnd med prøving og feiling, men de greier ikke å løse denne saken. Jeg har vært i kontakt med selger og de sier at om jeg vil heve kjøpet så får jeg det. Da blir jeg uten bil til jeg finner en tilsvarende som jeg kan kjøpe. Nå har jeg låne bil fra selger og de har vært veldig greie.

Burde jeg bare heve kjøpet og se etter noe annet, eller skal jeg gi dem flere sjanser? PS Ser etter en ok VW Touran med 7 seter...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2013-08-23 20:49:46 +0100

En liten oppdatering: Fikk bilen igjen rett før vi skulle dra på ferie. Bilen virket fint de nesten 90 milene nordover og ikke noe problemer. Turen sørover ble derimot ikke det vi ønsket. Etter noen mil stanset vi for å handle noen små ting. Men min kone handlet merket jeg at motoren hostet og plutselig så stanset bilen. Jeg startet den og ruset den litt, men ikke noe problem. Vi tenkte ikke noe mer på det og kjørte videre. Etter vel en mil kom melding om at det var lite diesel på tanken og bare noen sekunder senere kom det melding om DEPOLUTION SYSTEM FAILIURE og så mistet motoren kraften og til slutt stanset motoren. Jeg startet igjen og prøvde å komme meg til et passende sted å stanse. Stod der noen minutter og ikke noe problem. Valgte å snu for å kjøre tilbake til en bensinstasjon vi passerte litt tidligere.Men da kom ikke særlig langt før samme melding kom og motoren stanset. Ringte Falken og etter vel en time kom de og fylte en kanne diesel på tanken. Jeg startet og vi fortsatte i kanskje 3 - 4 km før det samme skjedde. Vi ble plukket opp og kjørt til nærmeste tettsted. Vi lempet ut det vi kunne få med oss og måtte vente på buss og tok toget hjem.

Bilen ble kjørt til nærmeste Citroën verksted og der har den stått i ca 2 uker nå. Siste er at de mente at de var ferdig, men ville prøvekjøre for å teste.

Har yttret ovefor selger at jeg vil heve kjøpet.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2013-10-01 20:55:03 +0100

Ny oppdatering. Etter ca 1 måned dro jeg nordover for å hente bilen. Verkstedet som hadde den hadde feilsøkt og løsnet på ledninger og diverse ting. Satt sammen igjen og prøvekjørt uten å finne feil. Var igrunnen skeptisk da de ikke hadde funnet noen konkret feil. Vel, startet fra Bodø retning Trondheim. Gikk greit til Mo i Rana. Fylte diesel og merket at noe ikke var som det skulle. Minnet mye om det samme som før feilen kom sist. Valgte å fortsette. Ca 1,5 timer etter Mosjøen kom samme feil som sist, DEPOLLUTION SYSTEM FAILURE, og motorstans. Etter litt frem og tilbake lusket jeg meg videre i 20-30 km/t. Når jeg nærmet meg 40 km/t og i 3 gir ble det stans igjen. Prøvde å sette girkassen i manuell og giret meg sakte men sikkert oppover. Gikk ganske greit helt til jeg var ca 2 mil nord for Steinkjer. Da ble det stopp igjen. Prøvde litt til men det var blitt mørkt og jeg ville ikke risikere noe. Ringte FALK og ble hentet til Steinkjer. Kom meg etterhvert til Trondheim i løpet av natta og da hverdagen kom ga jeg beskjed til selger om hvor bilen stod og at jeg ønsket kjøpet hevet. Etter litt frem og tilbake ble vi enige og jeg fikk hevet kjøpet.

Har snakke med Citroën Norge og de beklaget bare og sa at dessverre kunne slikt skje og at det var bra at jeg fikk kjøpet hevet. For meg er det rart at det kan være så vanskelig å påvise en feil når slikt skjer.

Vi har nå kjøpt oss en splitter ny mindre Skoda og håper at vi ikke får slike problemer i fremtiden....

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2014-04-06 00:38:45 +0100

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2014-09-21 03:00:23 +0100

Bilen er nå på veien igjen. Ble skiftet noe i drivstoff systemet. Ny eier har vært på flere langturer uten problemer. Ønsker deg lykke til videre :-))

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger