0

Har kjøpt 2000 audi allroad som har gått 160 000 km. denne har jeg drømt om lenge men den er litt treigere enn jeg hadde trodd. den har 2,5 tid og aut

spurt 2010-12-13 12:49:37 +0200

Har kjøpt 2000 Audi Allroad som har gått 160 000 km. Denne har jeg drømt om lenge men den er litt treigere enn jeg hadde trodd. Den har 2,5 TID og automat, jeg lurer på om kanskje ikke automaten stikker av med endel av kreftene på den. Bilen er nydelig stand og har allt utstyr. Derfor er det en bil jeg håper å ha lenge. Men det irriterer meg såpass mye det med motoren at jeg gjerne skulle hatt mer krefter og vurderer derfor å trimme den. Hvilken metode vil du anbefale og hva er prisen cirka for dette? Er det noe som kan være skummelt ved å trimme denne bilen? Hilsen ellers fornøyd Allroader

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-12-13 13:18:43 +0200

Heisann! Skjønner godt at du fasineres av denne bilen, for den har mange kvaliteter - og er et skikkelig landeveieslokomotiv, med god plass og komfort.

Jeg synes faktisk at 2,5 TDI motoren går ganske bra jeg. Sterk, seig men kanskje ikke veldig rask…

Men jeg vil ikke anbefale deg – på noen måte – å trimme denne bilen, når den har automatgir. Automatkassene på disse bilene er en svakhet, og jeg er redd for at det økte momentet her fort vil kunne framskynde et evt. girkasse-havari. Og det er dyrt på disse bilene.

Andre – kostbare – svakheter på 2,5 TDI-motorene er både dieselpumpe og turbo. Og når du sier at bilen går dårlig så kan det jo være at det er ”noe på gang” her… Så kanskje du burde ta en tur innom et merkeverksted å få sjekket det opp?

Hvis du allikevel skulle finne på å trimme bilen (sjekk for all del at motoren er i orden først) så er en chip – eller rettere sagt en omprogrammering det jeg vil anbefale. En seriøs aktør fikser dette for ca 6000 - 7000 kroner.

Bilen din er også 10 år gammel, så det er lovlig – uten å betale ekstra hk-avgift til staten!

Men som sagt: Jeg anbefaler IKKE å gjøre det på denne bilen.

Ønsker deg ellers lykke til som Audi-eier!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2010-12-20 12:30:47 +0200

Hei. En fantastisk vinterbil og kjøremaskin du har kjøpt deg. Har selv hatt en slik 2001 modell, dessverre er det masse løpende kostnader i vente.... Ta av oljepåfyllings-lokket se på de to \"loopene\" du kan se på kamakselen, de skal være javne på toppen uten slitekant på sidene, det synes godt når de er slitt..... På denne km standen er det gjerne da du får problemer med kamakslene, detr er 4 av dem i motoren...Har du dårlig futt i motoren bør du sjekke dette fort, men det er ikke sikkert du merker det på effekten med det samme. Ett par andre ting du bør sjekke opp er luftbelgene, hold de rene så det ikke oppstår lekkasje , venstre foran har en tendens til å gå først. Kompressor og styreenhet til dissa kan måtte byttes etterhvert..... Ikke chip om du ikke er 100% sikker på att drivlinja er i topp stand og omprogrammer isåfall girkassa også. Krysser fingrene for att du slipper unna disse feilene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger