TV 2 Play
Min konto
0

Lurer på og kjøpe en Saab 9-3, men er det trygt?

spurt 2014-09-22 20:35:14 +0200

Hei! Jeg fyller 18 hvert øyeblikk og har tenkt og kjøpe bil. Jeg har alltid hatt lyst på Saab og vurdere og kjøpe en. Men er det trygt med tanke på at de er så godt som konkurs? Den eg har sett på er en 08 modell som har gått ca 80 000 km.

Setter pris på alt av svar og takker på forhånd

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-06-02 22:54:07 +0200

Jeg har også sansen for disse bilene. Og kanskje enda mer nå som de faktisk ikke er blant oss lengre.

Det til tross for at bilen faktisk ikke var veldig moderne den gangen den var ny. Men den har allikevel både sjarm, sjel og en egen karisma. Den er liksom litt sær på en måte, samtidig som den gir et solid uttrykk. Saab er Saab på både godt og vondt.

Men jeg skjønner også din skepsis. Den er nok også i alle fall delvis berettiget. Jeg tror litt spesielle deler til interiør, listverk etc. fort kan bli mangelvare og vanskelige å skaffe på litt sikt.

Når det gjelder alminnelige slitedeler derimot tror jeg det er liten grunn til bekymring overhodet. Det går bøtter og lass av slike biler i Sverige fortsatt og det vil det nok forsette med i mange, mange år enda.

Bruktbil prisen har jo ikke akkurat styrket seg etter turbulensen rundt merket og bilene oppleves nok som relativt tungsolgte. Jeg tror de fleste forhandlere kvier seg for å ta disse bilene i innbytte. Det blir enten skambud- eller å selge selv. Det gjør at om man er litt tålmodig kan lete opp fine biler til ganske hyggelig pris.

Men det er også verdt å ha i bakhodet at den neppe blir veldig lett å selge igjen den dagen man ikke skal ha den lengre.

Bilene begynner jo fort å trekke litt på årene, så det er viktig å sjekke bilen godt også før du kjøper. Servicehistorikk og en fersk EU-kontroll er viktig. Bremser, forstilling og registerkjeder (på bensin) bør sjekkes nøye før kjøp.

Det aller beste er å kjøpe fra en Saab-entusiast som har tatt ekstra godt vare på bilen sin og behandlet den med silkehansker. Da kan du få fin og billig bil som gir deg et hyggelig et bilhold framover.

Så leter du opp et pent, velholdt og velutstyrt eksempler med fin eierhistorikk og god servicehistorikk - så skal ikke jeg på noen måte stille meg i veien for kjøp. Snarere tvert i mot.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar