Bygge om eller rett og slett bytte bil?

spurt 2015-10-26 10:48:31 +0100

Hey Benny!

Fyller denne boksen med alt av spørsmål, siden det for det meste gjelder samme bilen!

I dag kjører jeg en 2004 V70 2,4T AWD. Dette er en morsom bil, synes jeg. Et sportslig preg! Da jeg kjøpte bilen var det god plass, både foran og bak...men så kom hunden og plassgleden forsvant. Skal jeg lengre bort enn til jobben og skal ha med meg en bag, blir det fort til at jeg må legge ned den største delen av baksetene. Ettersom jeg er lang i beina kan ingen dermed sitte bak meg, om det behovet melder seg samtidig. Ettersom jeg strengt tatt bare trenger 2 seter og større plass har jeg tenkt ombygging eller ny bil..

Spørsmålene jeg derfor har stilt meg er følgende; 1. Kan jeg bygge om ved å ta ut baksetene, legge aluminiumsplate i hele bagasjerommet og fortsette den i knekken der bakseteryggen har vært og til slutt få en oppbevaringsflate av aluminium der baksetene har vært - dette uten å sette opp "varebilvegg" og dermed slippe omregistrering? Er det i det hele tatt lovlig og bygge om slik, samme om jeg omregistrerer eller ikke?

  1. Innledningsvis skrev jeg at dette var en morsom bil - men jeg savner litt ekstra power. Er det hensiktsmessig å chippe denne bilen? Tåler chassiset og annet viktig utstyr en chipping? Har 209 orginalt, tenker chippe til 260. Det er en tung bil på nesten 2 tonn, har tenkt en del på om det kan være en hindring?

  2. Om ingenting av det overnenvte lønner seg/er lovlig etc, har tanken om å bytte bil vært attraktivt. Da ønsker jeg meg noe litt større (høyere bakkeklaring ettersom jeg er en høy kar og gjerne også kraftigere type bil. Har sett for meg 2 aktuelle biler. Nissan Pathfinder, Ssangyong Rexton, Land Rover Discovery. Alle varebiler. Alle fra eller nyere enn 2007.

Hilsen Magnus Hvilken av disse bilene anbefaler dere i Broom? Hvorfor? Evt en annen bil som er av samme størrelse.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett