0

Subaru Outback 2010, dårligere lys enn tilsvarende bil - garantisak?

spurt 2016-03-09 13:18:59 +0100

Hei, Kjøpte en Subaru Outback 2010 fra merkeforhandler i september 2015. Ved første kjøretur i mørket merket jeg at lysene var dårlig. Hadde bilen inne til sjekk hos forhandler for dette og noen andre småting. De byttet til nye, orginale, xenonpærer uten at det hjalp. Har nå fått sjekket bilen mot en tilsvarende bil hos et annet merkeverksted som anslå lyskvalitet til 70 %(gulere og svakere lys). Lykten ble tatt ut og inspisert og det ble observert noe slitasje. Begge merkeverkstedene mener at lysene ville passert en EU-kontroll.

Har kontaktet merkeforhandleren igjen som skulle se på en løsning for bytte av begge lyktene. Hva kan jeg forvente som løsning i en slik sak når det er gitt garanti i 12 måneder/15 000 km(har kjørt ca. 8000 nå)? Full dekning på garantien? Kostnadsdeling? Eller må jeg ta alt? Det er ikke gitt noen beskrivelse av hva garantien dekker og heller ingen beskrivelse av evt. kostnadsdeling.

Mvh Martin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-03-14 17:15:03 +0100

Hei. Om lysene tilfredsstiller forskriftenes krav til styrke, er vel det beste som kan oppnås en minnelig ordning ved en kostnadsdeling. Bilen er gått over reklamasjonsfristen og en såkalt garanti vil neppe dekke noe utover forskriftenes krav uten spesifisert avtale. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger