0

Dieselpartikkelfilter - svindyrt

spurt 2016-11-17 20:50:00 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg har en CR-V diesel som har gått 124000 km. Nå har DPF lapa begynt å lyse for andre gang. Første gang fikk vi regenerert for 5 måneder siden. Jeg har fått pris fra Honda fra20`- 25000 og opptil 40000 for nytt filter og rens av systemet og oljeskift. Mekonomen skulle ha 19000. Fikk da vite at partikkelfilteret kostet ca 13000 av dette. De hadde forståelse for at jeg syntes det var dyrt og var også villige til å gjøre jobben dersom jeg kjøpte filteret et annet sted. Derfor begyntejeg å lete på nettet. Nå har jeg funnet dieslpartikkelfilter i England til GBP299 + GBP 50 i frakt. med fortolling og moms bir dette rundt 5000 kr. Spørsmålet er om det er noen betenkeligheter ved å kjøpe dette derfra (godkjenninger, andre rensekrav osv..) og om det er forskjell på venstre- og høyrestyrte biler m.h.t. plassering av dette filteret. Kanskje ikke det vanligste spørsmålet men det kan være et godt tips til andre som sliter med samme problemet og høye norske priser. Med vennlig hilsen

Jarle Hansen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-11-19 21:31:25 +0100

Såvidt vites er delesjapper i UK det samme for Honda i Europa som Tyskland er det for de av oss som kjøper tysk kvalitet :-) Et prisforhold som det du nevner, er ikke uvanlig, for tyske biler er det ofte deler fra samme underleverandør, det eneste som skiller er innpakningspapiret. Du risikerer selvfølgelig å kjøpe katta i sekken, men den økonomiske risikoen er ikke større enn at det er verdt et forsøk.

Mhp godkjenninger det samme krav i UK som i EU forøvrig, og til nå har ikke den norske EU-kontrollen på noe punkt vært av en slik karakter at man trenger å engste seg for partikkelutslipp. Med et forbehold: jeg har ikke klarhet i om dette også vil gjelde ved den "nye" EU-kontrollen...har ennå ikke fått tid til en god samtale med min faste verkstedsforbindelse. Det koster deg imidlertid ikke mer enn en telefon...til f.ex Mekkonomen.

Mhp høyre og venstreratt, tenderer jeg jo til å tenke at det ikke er forskjeller, men aldri si aldri. Dersom det ikke er tilgjengelige delekataloger på nett med sprengskisser, vil den engelske leverandøren kunne svare på dette. Du ser jo også hvordan eksosanlegget er "rutet" under din bil....dette er løsbart. Et nyttig tips: om du har flere fraktalternativer, bruk gjerne litt ekstra på frakt. F.ex DHL koster noe mer i utgangspunktet, men du får delene på døra, ferdig tollbehandlet osv osv..

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-12-20 21:50:10 +0100

Jeg tok sjansen og bestilte fra England. Nå er jobben gjort og bilen er på veien igjen. Filteret kom på 4980,.kr inklusive fortolling og moms. I tillegg måtte det byttes begge sensorene og noen slanger. Disse delene måtte kjøpes fra Honda i Norge og kom på 7500,- kr !!! Deleprisene på Honda er helt absurde. Totalt kom dette på ca 16000 kr med jobb. All ros til Mekonomenverkstedet som gjorde jobben. Tør ikke engang tenke på hva dette hadde kommet på hvis dette ble gjort på Honda verksted. Hadde nok fort blitt godt over 40000. Så det er verdt å ikke bare ta prisene for gitt, og undersøke alternative muligheter.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-12-22 15:16:14 +0100

Da kan du jo NESTEN le hele veien til banken :-) Ellers glemte jeg jo en liten detalj i farta: tyske leverandører vet hva som bør skiftes samtidig...og anbefaler ofte å kjøpe dette også...derved får du hele pakka til en grei pris. Honda Norge er jo langt fra den eneste leverandør her til lands som priser delene som om de skulle være laget av gull....ikke å undres over at norsk bilbransje i alle år har forsøkt å få oss til å kjøpe eventyret om at den påståtte kvalitetsforskjellen mellom delene som ligger i esken som det står "VAG" på, og den andre esken som er umerke...med samme deler, fra samme leverandør, inni esken.

Også jeg har brukt et uavhengig verksted i mange år, selv om jeg ellers har et utmerket forhold til merkeverkstedet...det går en grense for hvor mye man er villig til å betale for fine lokaler :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-11-17 20:50:00 +0100

Sett: 921 ganger

Sist oppdatert: Dec 22 '16

Antall visninger