0

Er det dumt å kjøpe ny bil nå?

spurt 2017-03-10 18:41:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Vi har en Peugeot 5008 som nå begynner å bli moden for utskiftning. For oss er det uaktuelt å kjøpe el-bil med de rekkeviddene som slike biler har i dag. Spørsmålet da er; om vi kjøper diesel-, bensin-, hybrid i dag, risikerer vi å bli sittende med en bil som det er umulig å selge om fem år, fordi alle bilene da er null-utslippsbiler? Er det lurest å lease bil nå, slik at vi slipper dette problemet?

Mvh

Vidar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-03-11 08:14:45 +0200

Jeg hadde samme spørsmål som deg da jeg byttet bil nå i vinter. Jeg endte med å kjøpe bensinbil fordi jeg bor i nærheten av Oslo. Jeg ville for øvrig kjøpt bensin uansett hvor i landet jeg bodde, fordi prisen på dieselbiler styres i stor grad av storbyene (hvor det er mange biler). Selger mange i byene dieselbilene sine, så faller naturlig nok prisene også (pris/etterspørsel).

Det er derimot ikke sånn at prisene på biler faller fra en dag til en annen. Hvis, og merk at jeg ikke skriver når, elbilene tar over annenhåndsmarkedet så skjer det gradvis. Det er helt trygt å kjøpe en bensinbil i år, men jeg kommer til å følge med på markedet og selge den igjen dersom det ser ut til at bensinbiler blir like hatet i samfunnet som dieselbilene. Så får det bli en annen diskusjon at vi er helt i utakt med resten av verden på om elbiler faktisk er fremtiden.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger