Bytte motor til samme type motor, godkjenning?

spurt 2017-08-20 15:59:59 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Veldig kjekk spalte du har her. Jeg sitter å surfer på Finn daglig på jakt etter gode kupp, og ser man kan få gjort gode handler på taxikjørte MB E200 og E220 av relativt ny årgang.

Jeg har bla. funnet en 14-modell E200 (nest nyeste karosseriet) til kun 219.000 kr. Dette er selvsagt fordi den er gått i overkant av 300.000 km i taxi-tjeneste. Denne bilen er registrert første gang i aug. 2014, altså skal den ikke på EU første gang før i 2018.

Så til mitt spørsmål: Om man kjøper en slik bil som denne, og bytter motor og girkasse til tilsvarende som den ble levert med originalt, altså samme 200 CDI-motor, men med lavere km-stand. Krever dette noen form for godkjenning for å få gjennom EU-kontroll da? Du endrer jo ikke ytelsene, vekten eller andre karakterer ved bilen, utover bilens kilometerstand. Men i og med at bilen ikke har vært på sin første EU-kontroll enda, så har jo ikke Vegvesenet noe sammenligningsgrunnlag hva angår km-standen på bilen...

Slik vil man vel kunne få en relativt ny Mercedes med mye bil igjen til en veldig overkommelig sum kontra en ikke-taxikjørt bil?

Takker for svar ang. krav for motorbytte hvor man ikke tukler med ytelsene.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett