Ny Skoda Kodiaq eller Brukt BMW X5?

spurt 2017-12-01 14:15:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Familien står på trappene til å bytte bil. Samboeren (i utgangspunktet den fornuftige) har falt for Skoda Kodiaq. Med en 190hk diesel og lesset med utstyr kommer denne ny på ca 650.00,- i fem seter utgaven. En god del penger for en Skoda syntes jeg. Jeg er kjent med at bilen har fått mye skryt i forskjellige biltester og kom særs godt ut av det også mot nye Volvo XC90. Men, og det er alltid minst et men. Ser man på prisen kan man for ca samme sum i dag kjøpe en 2015 modell BMW X5 (2,5 og 3,0l) som er kjørt under 50 000km og som er godt utstyrt. Dette er en bil som har tatt et dramatisk prisfall da nybilprisene på disse lå rundt 1,2millioner inkludert utstyr.

Spørsmålet blir da. Hva vil være det smarteste kjøpet? Ny "fornuftig" bil med 5 års garanti eller en brukt grom bil hvor det værste verditapet er tatt og som fremdeles har 2 år igjen på garantien gitt at den er kjøpt ny i norge?

Så til slutt: Jeg klarer ikke å fri meg fra tanken om at når biler testes så settes karakterskalaen i forhold til pris. Dvs at det er lettere for en Kodiaq og score bra i en test enn en BMX X5 på grunn av at den er så mye billigere og forventningene da skrus ned. Stemmer dette?

Mvh Gisle

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett