TV 2 Play
Min konto
0

Lovlig med sugekoppbasert takstativ?

spurt 2018-06-19 12:02:04 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg eier en Tesla Model S (2017) med glasstak (ikke takluke), og har derfor ingen festeanordning for takstativ. Det kan bli en utfordring å få med seg ski uten takstativ. Etter litt googling, fant jeg ut at det er noen som selger takstativ som festes rett på taket med sugekopper (Seasucker). Disse sugekoppene er visstnok veldig bra, og har en indikator som viser status på vakumet. Jeg så også en nyhetssak (https://www.tv2.no/a/9761325/) om en norsk Tesla-eier, som hadde festet rakettlignende rør på taket, med en slik sugekopppatent, men det stod ikke noe om at det var ulovlig.

Er disse faktisk lovlig å bruke i Norge, så lenge man tar jevnlige stopp og sjekker at det er tilstrekkelig vakum? Eller er de rett og slett ulovlig å bruke i Norge?

Jeg tenker hovedsaklig å evt. benytte et slikt sugekoppbasert takstativ til å frakte langrennsski, så det er ikke den store vekten.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-06-20 10:52:27 +0200

Heisann! Skal du kjøre bare ski på taket så får du kjøpt egne sugekopp-skiholdere. Se har jeg selv brukt (ikke på Tesla) og de sitter som bare pokker. De er lovlige og jeg er ikke redd for å anbefale disse.

Takbøyler som festes med sugekopp har jeg ingen erfaring med, men de er sikkert helt greie de også. Men skal du kjøre bare ett par ski, så anbefaler jeg å droppe stivet og helle gå for skiholderne jeg nevnte over.

Jeg har Model S selv og har så langt kjørt skiene inne i bilen, det funker fint det også, da jeg sjelden har noen i baksetet.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar