0

Olje og Dieselpartikkelfilter

spurt 2019-05-05 18:58:42 +0100

Hei, kjøpte meg nylig en 2008 Accord som ikke hadde skiftet olje på en stund, så en av de første tingene jeg gjorde var å finne og bestille olje som "passet". Jeg har ikke skiftet olje før og gikk for Castrol EDGE Titanium FST 0w30 A1/B1 A5/B5 siden det var den anbefalte viskositeten og innenfor kravene i instruksjonsboken. Jeg har i ettertid funnet ut at bilen har partikkelfilter og at man da skal man vel ha olje som passer partikkelfilter? Jeg kan ikke finne noen steder at denne oljen er beregnet for partikkelfilter, eller at den ikke er det for den slags skyld. Har googlet en del om low SAPS osv. Men er bare forvirret

Jeg regner ikke med det er noe umiddelbar fare å kjører rundt med denne oljen, men kan partikkelfilteret ta skade av denne oljen i det lange løp?

Jeg ser på produktdatabladet at det er oppgitt at oljen har 1.11% sulfataske. Er det for mye? Hvor lavt burde det være? Burde jeg skifte olje en gang til? så fort som mulig?

Er det i tilfelle mulig å blande den oljen jeg har kjøpt med en olje med lavere innhold av sulfataske?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-05-10 10:34:37 +0100

Den oljen du har brukt regns for å være blant de aller beste på markedet, så det skal ikke være nødvendig å skifte denne, før neste intervall. Du er redd for partikkelfilteret i bilen, men om du kjører bilen skikkelig varm innimellom, særlig på vinteren, så skal ikke dette ha noe å si - mener jeg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger