TV 2 Play
Min konto
0

Piggdekk uten pigger

spurt 2019-11-09 16:10:05 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Har byttet ut piggdekk med nye piggfrie dekk fra forhandler. Jeg tok ikke sjansen på å fjerne piggene i de gamle lite brukte dekkene selv om det var meget bra mønster igjen. Når jeg nå ser på de nye dekkene av typeFederal Himalaya, ser jeg at det er masse hull for pigger, men ingen pigger .

For meg indikerer dette at det er gummiblanding ment for piggdekk som er solgt som piggfrie bare fordi det ikke er satt inn pigger. Kan dette være lovlig ?

mvh Bernt

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-19 11:12:13 +0200

Jeg mener å vite at dette med tomme høl ikke var helt uvanlig tidligere, alltså 20 år og lenger tilbake i tid. Forskjellen på piggdekk og piggfrie var i store trekk...piggene :-) I dag er alt så meget bedre, piggfrie vinterdekk - av den nordiske typen vel og merke - er seriøse greier med en helt annen gummiblanding og som oftest også mer avansert mønster. Kort og godt, det er ikke lenger "generelle" vinterdekk det dreier seg om....men igjen...vi snakker om dekk som er produusert for norden. Det man kaller "vinterdekk", for ikke å snakke om "helårsdekk", på kontiunentet, er en helt annen skål. Når du her har kjøpt dekk som bærer det sjarmerende sjarmerende navnet "Himalaya", tenker jeg jo at du har fått dekk som nok selges som et generelt vinterdekk i flere markeder, og med det konseptet du her nevner, der dekkene er forberedt for pigger, har man et win-win konsept for egen logistikk: man slipper å produsere og bruke ressurser på to forskjellige dekk i alle mulige dimensjoner. For mange markeder kan dette være vel og bra, her hjemme er det litt som russisk rullett med pistol: vinteren er ennå ikke avskaffet, og dårlige dekk er dårlig karma.

At det er lovlig? Tja...meg bekjent er det fremdeles sånn at produsentene setter ord og bokstaver på dekksidene selv...når produsenten sier at dette er "godt nok", er det ingen testinstans som overprøver dette på grensa til det væe seg EU eller Norge. Dessverre vil nok mange si. På den annen side sett burde jo forhandlerne si fra når de selger vinterdekk som strengt tatt passer bedre for den spanske vinteren enn den norske. Det kan man mene mye om. The bottom Line er at dersom man setter sikkerheten først, og har et kjøremønster der man trenger gode dekk som fungerer i en nordisk vinter, ja da kjøper man dekk for noridiske forhold. Om man har lang erfaring, som du nok har, kan piggfritt være et godt valg. Men med piggfritt må man helt klart ha det beste av det beste. Med fare for å bedrive snikreklame: Nokian, Continental og Michelin, i den rekkefølgen, er det beste alternativet om du må være mobil H24/7 og setter sikkerheten i høysetet. Og er det mye underkjølt regn der du kjører....gå for piggdekk.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar