0

Rotasjonsrettning piggdekk

spurt 2019-11-26 23:25:55 +0100

Hei Var på verksted å fekk lagt om til vinterdekk då eg ikkje fekk gjordt det sjølv i år. Etter nokre veke merka eg att pigg var begynt å forsvinne frå dekka og etter ein nermare undersøkelse så har verksted bytta om på høgre og venstre framhjul, dette var merka på innside av felg. Dekk er av merke continental og har ikkje rotasjonsrettning. Mi meining er at piggdekk skal rulle samme veg kvart år slik som vegvesenet skriv på sine sider. Verkstedet der i mot er ikkje heilt eining. Kva er dine taker bak akkurat dette? Burde dekk tåle å snus eller ikkje?

Link til vegvesenet om rotasjonsretning https://www.vegvesen.no/om+statens+ve...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-27 11:33:25 +0100

Tja... Litt usikker her. Min erfaring er at pigger løsner litt for fort i nye dekk. Uavhengig av rotasjonsreting, når de har blitt brukt en stund.

Men det er også et poeng i å la de rotere samme retning. I alle fall var det slik før, men det er kanskje ikke like aktuelt nå mer.

Akkurat hva som er årsaken til at piggene forsvinner i ditt tilfelle tør jeg ikke helt si. Høyst sannsynelig er det en kombinasjon her.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger