0

Mercedes 350 GLC 2017 tåler den 20 % etanol i bensinen?

spurt 2020-02-02 12:15:14 +0100

anonym bruker

Anonym

I instruksjonsboken til bilen er det oppgitt maks 10 % etanol innblanding i bensinen, hva nå når det er kommet 20 % etanol i bensinen. Kan garantien bortfalle dersom motorhavari? Etter nyttår har jeg bare fylt Shell Power 98 oktan da denne bensinen ikke inneholder etanol, er dette å anbefale? Min erfaring med Shell Power er at bilen kjører 5-10 % lengre pr. liter, og hva blir miljøgevinsten da?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-02 17:48:28 +0100

I ditt sted ville jeg tatt utgangspunkt i bilens chassisnummer og motorversjon, og kontaktet den norske importøren, eventuelt Mercedes i Tyskland, og bedt om et uttømmende svar, både i forhold til hvorvidt bilen kan kjøres på en 20 % innbladning av etanol, og hvorvidt dette har konsekvenser for garantien. Dette er jo ikke noe du er herre over...det er en påtvunget endring. Dette med innblanding av sprit har forøvrig vært utbredt i vårt naboland, mulig du kan få noen svar hos den svenske importøren også.

Og ja, teoretisk sett kan du hive på ganske så mye etanol før du må gjøre endringer på en motor, men det er mange variable med i bildet her. Med en såvidt dyr bil skal man ikke tro - man skal vite. Synd og skam at vi ikke får biler med samme "multifuel" oppsett i det norske markedet som svenske forbrukere har kunnet nyte godt av en årrekke, men sånn er det å bo i en avkrok av Europa!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger