0

Hengervekt

spurt 2020-03-04 20:46:35 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, hvorfor ka en rexton 2006 xdi trekke 3500 kg mens en 2007 bare 3200 kg .

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-05 17:34:44 +0100

Hva bilen kan trekke om du er gærn' nok, er en ting, tillatt hengervekt er a complete different matter. Regner med at det er tillatt hengervekt som er temaet her, som vi vet er dette en beregnet vekt basert på flere forhold, bla ytelse, bremser og ikke minst...girkasse. Et moment til som tillegges vekt, er aktuelle stigninger etc i veinettet.

Det er altså ikke "tenk på et tall", det er en rekke vurderinger som ligger bak. Her har fabrikanten og godkjenningsinstanen bukta og begge endene. Du kan f.ex gjerne mene at det hadde vært "greit" med litt ekstra hengervekt i vognkortet og henvende deg til Biltilsynet, men da vil man henvise deg til fabrikanten....du må mao legge frem dokumentasjon fra fabrikanten som i klartekst sier at bilen kan trekke mer enn den opprinnelige godkjenningen tilsier. Det får du ikke om det smalt...derfor er tallet i vognkortet å betrakte som absolutt...også i forhold til de to bilene du nevner her...selv om det tilsynelatende bare er produksjonsåret som skiller dem. Tippper det er hurra for den lille forskjellen på et eller annet vis!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger