0

Diesel. Nedsota motor.

spurt 2020-03-07 07:27:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Eg har ein Mazda cx5 2017 aut, diesel. Den er kjøyrt 50000 km. Ved ca 49000 km hende det at diverse varsel lamper begynte å lysa. Stoppa eg bilen, og så starta den att, lyste dei ikkje. Bilen vårt levert merkevekstad. Etter å ha undersøkt bilen, er dommen at motoren er heilt nedsota. Det meste er tett. På grunn av for mykje småkjøyring. Vert ikkje varm nok. Kjørelengde pr oppstart er ca 11km eller meir. Av og til kortare. Før me kjøpte denne bilen, hadde eg Nissan x trail diesel, 2006. Der hende dette ikkje. Kjøyremønsteret er likt. Det var euro 4 motor. Mazdaen er euro 6. Spørsmålet er då, kor langt/lenge må me kjøre ein euro 6 motor før å hindre at dette skjer.

Mvh Kjell Jåstad

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-07 17:59:18 +0200

Det er ingen fasit på dette, og som du foråvidt nevner, en eldre bil med euro 4 er ikke riktig like problematisk. Ellers har jeg kjørt diesel selv gjennom flere tiår, mine dieselbrennere har aldri hatt gjennomvarm motor før etter 2-3 mil, avhengig av årstid og lufttemperatur. I ditt sted ville jeg nok vurdert tanken på å ta en lengre helgetur med familien innimellom, det burde avhjelpe problemet. Alternativet er å skaffe seg en liten nummer-to bil til småkjøringa, det være seg benziner, hybrid eller elbil, og bruke den feiende flotte dieselbilen til det den gjør best: langkjøring. En ting man uansett skal være ops på, er dette med muligheten for sotdannelse i motoren når man legger i vei på ferieturen i det store uland: sota isolerer varme, om det er mye sot på stempeltoppene kan det ende med høl i stemplene eller andre festlige ting. Derfor: kjør med vett, også når du skal gjøre det enkelte kaller "blåse bilen rein".....det er IKKE noe som tilsier at det er smart å gi bånn gass og trekke maks turtall for å blåse bilen "rein" for sot!!!!!!!! Ja, du kan gjerne kjøre med litt høyere turtall et par mil på helgeturen med familien, f.ex ved å låse automatkassa et trinn lavere, men med trykk på LITT.......alt med fornuft!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger