0

Hvordan skal jeg få tilbake mine hjul?

spurt 2020-04-20 06:56:34 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg kjøpte nylig en BMW x3 brukt på Finn. Sist eier snakket om at jeg skulle få med to sett sommerdekk og et sett vinterdekk. Når jeg skulle legge om dekk så var det kun det ene sette som passet min bil. Sist eier solgte flere biler i denne perioden så jeg fikk med noen hjul ifra Skoda superb mens en annen fikk med hjulene mine på sin Skoda. Problemet er at han som fikk med mine hjul har bare solgt dem, og no sitter jeg med et sett originale Skoda hjul som ikke har i nærheten samme verdi som dem hjula jeg skulle hatt. 20 tommer SUV hjul er jo svindyrt. Hvil det hjelpe å få en advokat til å se på denne saken?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-20 08:54:08 +0200

Tvisteforholdet er mellom deg og den du omtaller som "forrige eier", du sier imidlertid ikke noe om det dreier seg om en proffesjonell part eller bare en privatperson som bytter biler oftere enn vi andre bytter sokker. Det utgjør en vesensforskjell. Videre har det betydning om det foreligger en kontrakt eller ei. Du finner en grei oversikt om du klikker deg frem "rett vei" her: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Ellers er gjerne 20 tommere relativt dyrt, men om ikke felgene er laget av gull, skal du ikke betale mange advokat-timer før du har dekket inn både et og to sett felger med dekk. Ha is i maven, sjekk "oppskriften" over først, da ser du hvor saken din står. Dernest sjekker du om du har f.ex advokatforsikring gjennom fagforeningen eller medlemskap i NAF....begge deler gjør det meget enklere...da har du som et minimum et sted å innhente et råd. Forøvrig er NAF velvillige om du ringer uansett om du er medlem eller ei, man gir deg lett et 5-minutters råd. Et kompromiss og løsning ved dialog med selger vil være det klart beste (og sikreste) alternativet her.

En god regel er å sjekke at de felgene man får med en bil på dette viset, faktisk passer....helst når du henter bilen, og senest før du dytter dem inn i garasjen eller boden. Det gir seg også selv at man aldri....aldri....kjøper bil uten kontrakt, uansett om man kjøper den av en proffesjonell eller privat aktør. Sånn er det bare, det kan ikke gjentas for ofte. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-20 10:52:16 +0200

Hei Norulf har rett ikke ta veien om en advokat, for den kostnaden kunne du trolig fylt hele garasjen din med dekk. Stusser litt på at selger sa at det var 2 sett sommerdekk og 1 set vinterdekk noe som normalt ikke er vanlig så ser jo ut til at du har fått et sett sommerdekk som bonus her. Kan det tenkes at han ikke nevnte noe om felgene men at det kanskje var dekkene som passet. Og at han hadde selv kanskje plan med å felge de om til sine sommer felger? Hva vet jeg var bare en tanke dette. Uansett har du det på papir at du skulle få med sommer og vinter felger samt et sett med sommerdekk ekstra med felger som passet Bmw X3 så stiller du jo ganske sterkt.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger