0

Rav 4 plug-in hybrid

spurt 2020-05-01 20:19:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Vi er en familie på fire, 2 voksne og 2 barn på 2 og 8 år, som leter etter den "ultimate" familebilen. Mest småkjøring i hverdagen,. Kanskje en Plug-in hybrid kan være noe for oss? Snuser litt på nye RAV 4 plug-in fra Toyota. Eller er det smart med ren elbil? Kan du gi oss noen smarte tips? Hans Petter Lund Drammen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Har prøvekjørt RAV4 hybrid i dagens versjon, og den var på høyde med min godt spekkede Kodiaq. Med plug-in tror jeg den blir ganske rå. Lavere tyngdepunkt bør gi bedre kjøreegenskaper og akselerasjonen er meget god. Bagasjerommet er ikke så verst. Inkluderte servicer er et pluss.

vgrindheim gravatarbildevgrindheim ( 2020-05-02 21:34:20 +0100 )rediger

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-02 14:48:11 +0100

Nye RAV4 plugin har svært begrenset bagasjesplass og en heller stiv prislapp i forhold til hva man egentlig får for pengene....det blir liksom litt sånn "dyr-liten-bil" føelelse. Når kjøremønsteret består i "mest småkjøring i hverdagen" er Passat GTE et vesentlig bedre altternativ på alle punkter. Nå kommer også Skoda med flere plug-in hybrider...verdt å sjekke....mange feiende flotte biler fra Skoda. Nei, du får ikke "firehjulstrekk" med VAG foreløbig, men RAV4 hybrid har AWD som i beste fall kan karakterises som hjelp med fremkommeligheten under ikke altfor heftige forhold. VAG har vesentlig bedre antispinn / ESP....det løser de fleste problemstillingene med FWD vs "AWD" ala RAV4 hybrid på en god måte....fremkommeligheten er i praksis minst like god.

Med pluginhybrid får du ja takk, begge deler: du får i dag nok rekkevidde til den daglige kjøringa om du først og fremst kjører si innenfor 2-3 mils radius hjemmefra, samtidig får du en bil som kan kjøres i hybridmodus så langt du bare vil uten noensinne å ha "ladeangst". Ja, forbruket øker noe når du ikke lader, men typisk ligger Passat GTE rundt 0.5....det er bra for en såvidt tung bil. Jeg har sett fantasitall fra Toyota, og hørt mye rart fra de som eier en Toyota hybrid, men objektivt sett snakker vi om tilnærmet samme snitt, altså rundt 0,5. Ved økonomisk kjøring og virkelig langkjøring kommer man lett ned mot lave 0.4 med både GTE og f.ex en Toyta hybrid...igjen, dette er bra for å flytte på såvidt mye vekt! De som påstår at de kjører på "0.2" med Toyota hybrider...velger bevisst en gunstig "kjøretur" der de legger til grunn gunstigste visning på kjørecomuputeren....det er altså ikke veldig reellt :-) Antar dette er en del av årsaken til at du tenker på RAV4 pluginhybrid. Vel...det krevers fortsatt energi for å flytte halvannet tonn bil :-)

Ren elbil kan være det rette for noen, primært de som bor i Asker og Bærum og transporterer seg selv og matpakka til jobben i Oslo Rådhus. For oss andre som gjerne vil ha en smule frihet, vil ikke en elbil med svært begrenset rekkevidde være tingen....kfr det faktum at selv en svær Tesla ikke kommer spesielt langt...og blir det kaldt...blir det veldig lite langt. Ja, man kan "spare" drivstoff om man har hjemmelader, men en hjemmelader koster også litt...dessuten blir det plutselig svindyrt om man skal kjøre utenfor den radien man dekker ved hjemmelading. Det verste ankepunktet er dog logistikken: sjekk Broom-videoen om mannen som kjørte el-porsche til Spania eller se på Tesla-Bjørns gjøren og laden....det er mange utfordringer med elbil, og de kommer tettere enn hagl når man prøver å bruke en batteribil som en vanlig bil!

The bottom line er at du må betale vesentlig mer for en elbil som gir deg samme innvendige plass som f.ex Passat GTE eller en tilsvarende Skoda Superb. Det du IKKE får er en bil du i praksis kan bruke ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Du sier "Nye RAV4 plugin har svært begrenset bagasjesplass" før du foreslår Passat GTE. Nye RAV4 plugin har 520 liter, mens GTE har 483 liter. For øvrig finnes det ingen tester av nye RAV4 plug-in ennå. Hos Toyota får du bedre serviceavtaler inkludert, så jeg anbefaler den.

vgrindheim gravatarbildevgrindheim ( 2020-05-02 21:27:27 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger