0

Finne årsmodell fiesta active x

spurt 2020-09-30 13:58:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg synes det er vanskelig å finne ut av hva modell bilen min er. Kjøpte den for ikke lenge siden og dkal være 2019 modell. Når jeg bestilte forsikring så står det oppgitt som 2018 modell. Noen sier dette er produseringsåret. Men hvordan kan jeg faktisk se om det er 2018 modell eller om den er produsert i 2018? Selger sier det er 2019 modell, men hvordan ka jeg være sikker?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-30 22:30:56 +0200

Begrepet "årsmodell" er langt på vei en særnorsk greie, der bransjen har etablert en sedvane med å markedsføre biler som blir registert fra 1.7 som neste års modell, dvs at om bilen din er registert fra og med 1.7 2018 og frem til og med 31.6 2019 blir den solgt som en 2019-modell. Dette gjelder ved salg...men i det øyeblikk du skal selge bilen, eller enda verre, i det øyeblikk den eventuelt blir kondemnert og skal erstattes, kan du oppleve at den plutslelig blir et år eldre på null komma null, da tar man frem begrep som "faktisk 2018-modell" eller sogar "overligger" og forsøker å gjøre bilen både to og tre år eldre! Grunnlaget er ofte bransjens egne oppslagsverk, som "Rødboka" og dess like. Reinspikka makkverk spør du meg, om du f.ex betaler forsikringspremie beregnet ut fra en 2019-modell og ender opp med å få erstatning ut fra en 2018-modell blir det plutselig penger av det. I ditt tilfelle har du tydeligvis vært utsatt for et tilfelle der en bil som er førstegangsregistert i andre halvår blir solgt som 2019-modell, mens forsikringselskapet er av en annen oppfatning.

Det gode er at du iallefall får vite om det FØR du står der med en totalskadd bil, og betaler premie deretter! Det dårlige er at du har betalt for en 2019-modell. I ditt sted ville jeg sjekka når bilen faktisk var førstegangsregistert, det skal du finne i vognkortet, dernest ville jeg spurt forsikringselskapet på hvilket grunnlag bilen plutselig blir forvandlet til en et år eldre årsmodell, og tatt det derfra. Og nei, strengt tatt er det knekkende likegyldig når bilen er produsert om vi forholder oss til begrepet "årsmodell" slik norske bilimportører har praktisert det siden tidenes litt ut på dagen. Uryddig ja, men man har hardnakket protestert mot å legge det tyske prinsippet med "Baureihe" - kall det gjerne "byggeserie" der bilene i en "Baureihe" i store trekk er identiske - som sammen med "Ertszulassung" danner et utvetydig begrep som definerer en bils alder og "modell".

Spesielt for bruktimporterte biler og bilmodeller som er solgt i lave antall i Norge kan det særnorske regimet gi totalt bizarre utslag. The Bottom Line er at dette er noe du bør få klarhet i, jo før jo heller. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger