0

Salg av Yaris 01 modell med svært lav km.

spurt 2021-02-14 13:42:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Meg og samboer overtok en Toyota Yaris 5-D 1,0 Linea Sol fra 2001. Denne er tidligere kjørt av bestemoren til samboer og har derfor svært lav km. Da vi overtok den, vinteren 2019, hadde den kun gått 39.000. på det drøye året vi har hatt den har den gått ytterligere 10.000, altså 49.000 totalt. Den har vært god og pålitelig, men vi ønsker å kjøpe en litt større bil med litt større motor. Hvordan tror du denne blir å selge, forutsatt at den går igjennom EU-kontrollen i sommer?

Den er jo litt "bestemor-kjørt", men hadde den inne på verksted nylig slik at de fikk "blåst igjennom systemet" som de kalte det. Bilen er ellers pen, mer eller mindre ripefri, lite til ingen rust, og svært velholdt i interiøret. Den har fulgt alt av servicer, og tror det må være en av landets mest velholdte Yaris 01 mod. Ser at tilsvarende modeller ligger på finn til mellom 30 og 40.000kr, men da gjerne med km-stand rundt 200.000. Vil det et denne bilen er såpass velholdt og har gått så lite føre til særlig høyere salgssum, eller er en gammel Yaris, gammel uansett?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-14 16:06:40 +0200

updated 2021-02-14 19:41:42 +0200

Hei Jada mange som synes nettopp lav kjørelengde er viktig og kan sikkert være villig til å betale litt mere men man må ikke overvurdere bilen heller og tro at markedet betaler hva som helst så setter man kanskje en noe høy pris må man kanskje etterhvert senke prisen. Husk bare at det kan ta litt tid å selge bil og ikke regn med å bli nedringt første dagen. Du nevner at verksted har blåst igjennom? i min verden var det det samme som å ta bilen ut og kjøre det remmer og tøy holdt gjerne opp på rødturtall i andre og tredje gir så koksklumpene formelig haglet ut av eksosen det var ensbetydende med å blåse gjennom, Hva verkstedet ditt mener med det vet jeg ikke helt men er sikkert blitt greit. Til og med en forhandler kan nok gi mere i innbytte når det er en velholdt bil med lav km.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-15 09:45:42 +0200

Vel, noen kommer helt sikkert til å bli veldig glad for å overta denne bilen! Tipper bilen også i alt det vesentligste er somomerkjørt, gitt beskrivelsen generelt og dette med lite rust spesielt. Den store showstopperen for å oppnå en vesentlig høyere pris her, ligger i at 19 år er og blir 19 år. Men en god annonse, der dere bruker et kamera-kamera fremfor et mobil-leketøy, og legger litt flid i å fortelle at dette faktisk er en enestående mulighet til å sikre seg en klassisk småbil som nærmer seg veteran-status for en hyggelig pris, kan gi dere oppmerksomhet fra den rette kjøperen. Med den rette kjøperen tenker jeg på en som ser på dette som noe henimot en hobbybil, eventuelt en kombinasjon av hobbybil og nummer-to bil. Da er man gjerne også villig til å betale litt mer, med trykk på "litt mer": legg dere på en edruelig pris her...sjekk snittet for aktuelle biler av denne sorten i grei stand og relevant alder (ikke mange for salg av sånne biler på finn etter 15 år) og legg dere gjerne noen tusenlapper over....men NB....det er neppe realistisk å melke en titusenlapp ekstra her!

En grundig inn- og utvendig vask gjør seg, likeledes en hjemme-polering, motorvask likeså, men det er neppe noe poeng i å sette jobben bort til proffsjonelle...det koster raskt mer enn bilen kan selges for. Behold beina på bakken! En ting som kan prøves før dere rykker annonsen inn på finn eller annet forum: sjekk med Toyota Norge eller en håndfull Toyota-forhandlere, gjerne noen som har solgt Toyota siden Toyota kom til Norge: dette er jo en bil som kunne vært en perle i ethvert salgslokale! Enkelte forhandlere bruker slike biler som et blikkfang...verdt et forsøk, jeg mener denne bilen gjerne med bilde av bestemor på dashbordet) ville fortjent en slik heder!

The Bottom Line er at jeg ikke ville solgt en slik bil videre om det smalt :-) Jeg kjøpte selv en slik bil av et dødsbo etter en fetter av min mor, 2400 spenn betalte jeg for bilen, hobbybil og bruksbil over en årrekke, kjørte den rundt 250' før jeg solgte den videre for skrap-panten...selv om bilen var i topp stand var det jo liksom ikke noen attraktiv bil. I dag, rundt 25 år etter at jeg avhendet min bil, gikk en bil av samme sorten for rundt 20.000 kroner...også den i topp stand. Det er mao ikke noen spesielt god investering, men den store lykken er jo om bilen havner hos en sann entusiast som tar vare på den videre! For mi ndel angrer jeg som en hund på at jeg solgte den bilen, jeg burde satt den på en låve og hatt den som hobbybil nå på mine eldre dager! Men jeg var litt yngre dengang og ganske så blakk, derved tok jeg beslutningen om å selge den. Bare tull egentlig, vi hadde fint klart oss uten de 1500 jeg fikk frigjort, ikke kosta det stort å ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger