0

BMW X3 E83 3.0 i Bensin 2004 mod.

spurt 2021-03-02 10:30:26 +0200

Hei Benny.

Jeg har hatt min BMW i 11-12 år nå med snart 107.000 på kilometertelleren. Alle servicer er fulgt og jeg har passet på bilen meget godt i de årene jeg har hatt den, og er meget fornøyd med bilen enda. Noen slitedeler er alltid blitt byttet, gjerne før det egentlig har vært nødvendig, men jeg liker å ta vare på bilen, så da må dette gjøres før noe skjer. På alle EU kontroller har det aldri vært noe å utsette på bilen.

Mitt spørsmål er automatkassen og gearoljen på denne bilen. Jeg har vært i kontakt med Bavaria 4-5 plasser i landet om når oljen bør skiftes. Alle svarer det samme. Denne bilen skal det ikke skiftes gearolje på med mindre jeg har problem med gearkassen. Kan dette stemme? Jeg har selvfølgelig ikke, eller har hatt problem med kassen. Likevel, etter mitt hode er det ingen ting som varer evig, og det ville vel blitt mye dyrer om man skal vente til noe skjer med kassen. All mekanikk trenger vel ny smøring etter årenes løp?

Bør jeg skifte olje for å bevare bilen best mulig?

Mvh CE55

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-02 16:28:03 +0200

En god venn som har BMW, skifter faktisk olje på sin automatkasse med jevne mellomrom, til og med full flushing. Nå er han over gjennomsnittet pedantisk, og bilen er mye nyere enn din, men i ditt sted ville jeg ringt Jan Reime Bil & Karosseri A/S på Bryne, det er i korthet et uavhengig verksted som har spesialisert seg på BMW, mange av de som jobber der er BMW-entusiaster og kan sine ting. Si at du har hørt at det er flinke gutar, og be om et råd! Ellers er min subjektive oppfatning at du har helt rett, all olje vil over tid bli endret, ikke minst i et miljø med skiftende temperaturer, ja sogar også høye temperaturer, som jo en automatkasse innebærer. Det er også trykkbelastninger, så min magefølelse sier at det vil være fornuftig med et skifte etter såvidt mange år, om enn ikke spesielt mange kilometer. Det vil Jan Reime kunne svare på - spør eventuelt etter ham eller en seniormekaniker om han har ansatt sekretær i senere tid.

Og nei, man trenger ikke plent bruke Bavaria, det finnes altså andre der ute som "kan" BMW og lver og ånder for å gjøre en best mulig jobb. Om du ikke bor i nærheten av Rogaland, sjekk med et BMW-forum om det er uavhengige, autoriserte verksteder med gode referanser i nærheten. Det er ikke merket over døra eller prisen du betaler som betyr noe her, det er jobben som blir gjort.

Og ja, med en manuell kasse kan man i større grad kjøre veldig langt på girkasseolja, men i mitt hode er automatkasser a complete different matter. Mener forøvrig vår gode venn Kviasen har svart på dette her tidligere, men jeg husker ikke emnetaggen...ut over at det dreide seg om BMW.

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Hei Norulf. Tusen takk for glimrende svar og info om Jan Reime Bil & Karosseri A/S Bor faktisk en halv times kjøring fra Bryne, så jeg tar nok kontakt med dem. Har vært i kontakt med Per Øyvind Egge. Transtec på Bryne som er spesialist på automatkasser og ble anbefalt å bytte oljen. Mvh CE55

CE55 gravatarbildeCE55 ( 2021-03-02 17:01:38 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger