0

Peugeot 308 - bensin/diesel? - kjente feil?

spurt 2021-03-20 15:51:01 +0100

Hei! Jeg vurderer å kjøpe en brukt Peugeot 308, 2014 modell. (Ikke SW- utgaven). Synes dette virker som en utrolig fin bil, men er veldig usikker på om jeg skal gå for diesel eller bensin. Har lest at dieselutgaven har litt lavere forbruk. Men kjenner jeg begynner å bli mer og mer skeptisk til å kjøpe diesel med tanke på verditap og hvor vanskelig det er å selge, om jeg evt. skal selge den om noen år. Leser jo støtt og stadig om folk som er skeptiske til diesel på grunn av dieselforbud i Oslo osv... Noen tanker rundt dette?

Lurer også på om dette er en driftsikker bil, med lite feil og mangler? Er dette en god bil å kjøpe, om man ønsker et så problemfritt bilhold som mulig? Hva burde man evt. se etter? Er det noen kjente feil? Min far har tidligere hatt en Peugeot 508 SW som han hadde i 3 år og var strålende fornøyd med. Synes jo de nyere Peugeot modellene virker veldig pålitelige, men ønsker gjerne å høre ekspertens mening.

Ser frem til svar :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-20 19:22:14 +0100

Vel, med unntak av MDG sin fantasiverden, vi er heldigvis ikke "der" at vi har dieselforbud ennå. Om vi likevel tar en tid inn i MDG sin visjon av fremtiden, er det slik at man ikke vil være fornøyd med et dieselforbud, man vil forby alt som har forbrenningsmotor" I klartekst: det er kun såkalt "uitslippsfrie biler" som gjelder. Med trykk på "såkalt", vi som ikke lever i en fantastiverden er sørgelig klar over at utslippene fra produksjonen av en eneste Tesla X matcher det totale utslippet fra en grei Mercedes dieselbrenner først når Mercen har rulla rundt 600.000 km.

Ja, nullutslipps-soner kan i noen grad redusere lokal forurensning i virkelig store byer. Den som skuer ut over Norgeland vil imidlertid raskt erkjenne at det faktisk ikke er så veldig mange slike byer her til lands. Faktum er at Oslo og Bergen ikke engang når opp til landsbystatus om vi ser hen til verden rundt oss. Selv for MiljøPartiet De Gærne vil det altså være svært vanskelig å forsvare et så radikalt "miljøtiltak" i andre byer enn Oslo...og kanskje Bergen. For oss andre, som pr defisjon bor i grisgrendte strøk, med tildels store avstander, vil diesel og bensinbiler i en eller annen form være det eneste praktisk mulige altenrativet i overskuelig fremtid. Det er så enkelt som at det på tross av de våte drømmene og "kravene" fra elbil-foreningen og MDG vil ta si et par tiår å få på plass en tilstrekkelig infrastruktur til "elektrifisering" av veitrafiikken. Det går på kostnader, det går på praktisk gjennomføringsevne, landets elektrisitetsnett er faktisk ikke rigget for å rulle ut "hurtigladere" over en lav sko. Enn si en elbil i hver husstand...gjett hvorfor elverkene hadde hastverk med å rulle ut målere som gjør det mulig å øke prisen på strømmen for å styre forbruket!

Så nei, vi er IKKE der at diesel er "tungsolgt" eller har verditap hinsides enhver fornuft på mange år ennå. Hva som skjer med verditapet for de som allerede har kjøpt elbil derimot, er i aller høyeste grad et åpent spørsmål: dels kommer det stadig nye og mer praktiske, fornuftige elbiler som appellerer mye mer til folk flest enn "gårsdagens" elbiler, dels vil det bli virkelig spennende om det kommer ny batteriteknologi som gir økt rekkevidde, lavere vekt, lavere pris på elbiler! Da vil den feiende flotte Teslaen til over en million bokstavelig talt bli "overkjørt" over natta! Da vil rett og slett dagens elbiler bli like attraktive i bruktmarkedet som den norske "Think" er i dag :-)

THE BOTTOM LINE er at nei, du gjør ikke noen stor feil ved å velge det være seg diesel eller bensinbil i dag, spesielt ikke når du beveger deg i bruktmarkedet og relativt rimelige biler der mesteparten av verditapet allerede er barbert vekk av første eier. Ja, et verditap har du uansett, men gjør du som meg, kjører du bilen til den har rulla typisk 4-500.000 km, da kjenner du det ikke noe sted om du så skulle ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Tusen takk for langt og godt svar! Dette var til stor hjelp og åpnet mange dører for meg. God helg!

Willy gravatarbildeWilly ( 2021-03-20 20:06:18 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger