0

Påkjørsel av hund

spurt 2021-05-30 05:04:22 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, gikk min vanlige tur med min Golden Retriver forleden. Veien en går på er relativ small, (en kjørebane) så hvis en møter biler på veien så må en være særdeles aktsom. De fleste bilførere er det, men er en som alltid kjører aggressivt. Så her på fred skjedde det. Ett kjøretøy innhentet oss, vi gikk med ryggen til på høyre side inn mot en fjellknaus og grøft, på venstre side var det støpekant og rett ned i sjøen. Som hundeeier vet en at en må gå med stram line når en treffer gående, syklende eller biler. Det ble gjort også her. Imidlertid kommer bilen i så stor fart, midt på lyse dagen, vi går så langt ut som mulig. Bilen treffer nesten med, stryker armen min, men treffer hunden med bilens høyre framskjerm, front mot hundens venstre bakpart / øvre del fot. Ett smell høres, hunden kviner av smerte / sjokk., blir kastet inn mot fjellveggen (som heldigvis er dekket av mose overheng) kommer seg omsider opp av grøften og stabler seg på beina, ustø på venstre bak og halter. Bilfører gasser på videre, etter min mening kan ikke unngå å høre smellet. Jeg har ikke tlf med meg, og får ikke kontaktet noen da. Prøver å gå med hunden.., går bedre etterhvert.. Kjente igjen bilen og vet hvor eier / fører bor... Går ca 6 min til bopel. Kontakter vedk v å banke på døren. Og sier : Du må kjøre litt mer rolig og ta hensyn til mye trafikanter. Vedk avfeier det med dette : du som hundeeier må gå med båndet helt inne, fikk melding av en jeg kjenner at på 17 mai hadde du gått tur med hunden med bånd langt ute... Vel jeg svarte som jindeier vet en at når det kommer bil / sykkel / gående må en ha 100% kontroll på hunden, og det har jeg. Men egentlig årsak til at jeg står her nå er at du kjørte nesten på meg for 6-7 min siden og du kjørte på hunden så han smalt i grøften / fjellvegg.. Og du bare gasset på videre. Hvilke kommentarer har du til det? Jeg kjører stor bred bil, ikke lett å se alltid.. Så er det smal vei. Vedk kom med tåkelegging og fraskriving. Avslutningsvis sa jeg at da blir det politisak ut av det, jeg må få sjekke ut evnt skade på hunden. Hun bare fnøs av det... Jeg gikk hjem.. Gikk bedre med hunden ikke halting nå.. Men er blitt redd biler og huker seg ned og viser frykt når en møter kjøretøy spesielt smale partier. Jeg ringte politi og rapporterte hendelsen, de loggført, men pga pinsen var det stengt... Likedan dyrlege. Ble bedt om å kontakte igjen etter pinse. Dyrlege : hvis jeg vurderte at tilstanden var alvorlig på hun kunne de komme nød / akutt eller vi bringe. Fikk svar og anbefalinger om å anmelde forholdet av dyrlege. Politiet har tatt kontakt med vedk etter dette og tatt en prat med vedk. Burde jeg ha anmeldt eller greit med bare rapport ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-30 07:13:43 +0200

Det enkle svaret her er at anmeldelse er på sin plass. Hunden kan ha fått indre skader som viser seg over tid, hunder tåler faktisk utrolig mye mer enn oss mennesker, og de klarer ikke å si fra når det gjør vondt her og der. Vår hund var "passasjer" i bilen når jeg fikk den berømte idioten bak svingen i fleisen, den norske dyrlegen mente det var nerver som lå bak når hunden hadde det vondt. Vel, bikkja var alltid med på ferie, på en større klinikk i et unevnelig land mot øst, der man har litt mer ressurser, konstaterte man brudd i både bekken og ryggsøyle. Ting heles jo i større eller mindre grad, som sagt, hunder tåler mye, men jeg kommer alltid til å huske denne greia. Det hørre med til historien at motpartens forsikringselskap kverulerte for hver minste filleting, inkludert den norske dyrlegeregninga på en skarve tusenlapp. Til alt hell husket jeg første bud etter hendelsen: tilkalle politiet og få dem til å opprette sak. Det gjør de stort sett uoppfordret, den skal de ha, grov uaktsomhet i trafikken er noe man generelt tar alvorlig.

I ditt sted er anmeldes det eneste rette. Ja, man må gjerne mene at det burde vært gjort der og da, du burde varslet politiet fra veikanten, men det er tydeligvis ikke for sent. Etter mitt syn snakker vi ikke bare om grov uaktsomhet, men også om en fører som opptrer frekt og arrogant, med en suveren forakt for andre mennesker og ikke minst, hundens liv og helse. Ja, vedkommende har en "stor" bil, men himmel og hav, det faktum at bilen er STOR og ikke minst TUNG, stiller større krav til sjåfførens aktsomhet i trafikken! Min subjektive oppfatning er at du beskriver en adferd i trafikken som kvalifiserer til førerkortbeslag og lang og tung straff. Verken mer eller mindre.

At hunden kan ha skader som ikke er åpenbare pr i dag, er en side ved dette: det koster flesk om hunden må ha en operasjon på et senere tidspunkt. Den psyikiske siden du beskriver kan være psykisk, men det kan også henge sammen med konkrete smerter. Derfor: undersøkelse hos dyrlege ASAP - etablert rettspraksis i forhold til mennesker er i størrelsesorden 5 dager om jeg ikke husker feil - og da er det viktig å få med alt som er uvanlig i journalen. Det er mye slarvete journalføring i helsevesenet, så her må man passe på som en smed! Og nei, som jeg er inne på over, det er iallefall ikke enklere med dyr! Men her kan du ha litt mer å gå på mhp tid - som sagt - undersøkelse hos veterinær. Koster litt, men det er uansett fornuftig. Skadevolder er uansett ansvarlig gjennom sitt forsikringselskap, men skal du ha noe å hente, ja da MÅ DU som et minimum ha en JOURNALFØRT HENVENDELSE - telefonisk kontakt....vel....det er ikke verdt stort!

Mhp den psykiske biten: om det er "bare" psykisk"....det blir IKKE bedre av seg selv, kanhende det vil vedvare. Jeg våkner ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger