TV 2 Play
Min konto
0

Caliper brakket

spurt 2021-06-09 09:35:34 +0200

updated 2021-06-09 09:37:41 +0200

Bil info: Combi-coupe: A3 Sportback 8PA Motor: 2,0 TDi 140hk , Diesel Årsmodell: 2006 Motorkode: BKD

Hjuldrift: Firehjulsdrift

Hei, Jeg skulle bytte caliper brakket på hjulet fremme fører siden. Bestilte dermed denne delen, og prøvde å montere (se link nederst).

Det endte opp i at selve delen ikke passet, ettersom den nye delen har ca. 1 cm for kortere fester enn originalen (altså den når ikke frem til festeboltene).

Hvorfor er det slikt (har ikke opplved før at delen som har blitt bestilt fra nett ikke har passet)? Og hvordan får man bestilt riktig del til bilen ovenfor?

Takk for svar, og tiden det tar for å svare på dette!

Mvh Kjetilsen

(https://www.bildeler.no/bremsecaliper...)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-09 13:35:03 +0200

Det er så enkelt som at VAG benytter forskjellige underleverandører....derved kommer man av og til i den situasjonen at det er hurra for den lille forskjellen. Den enkleste måten å gardere seg mot dette på, er å bestille deler ut fra bilens chassisnummer....men selv da kan man bli sittende med sjekket i postkassa og verdens lengste nese. Ja, man kan gjerne mene at datasystemene hos store aktører som bildeler.no og "de andre" burde fange opp dette, men realiteten er at selv merkeverkstedene sliter innimellom....spesielt med det særnorske begrepet "årsmodell" fremfor den tyske tankegangen med "Baureihe" kan gi spennende problemstillinger! Opp gjennom åra har jeg opplevd dette gang på gang, spesielt en Jetta TDi kjøpt ny i Spania ga mange aha-opplevelser her hjemme, bilen fantes rett og slett ikke her hjemme i den aktuelle konfigurasjonen! Jeg har også opplevd problemer ifht Passat B5....heilt utrulig....! Pusheren som solgte meg feil deler hevdet at min bil umulig kunne være "original"....men det var den jo...men det var altså en aldri så liten feil i datasystemet hos denne leverandøren...vips...så fikk jeg feil deler.

Jeg mener at delekatalogene til VAG fremdeles ligger tilgjengelig på nett, uten at jeg har hatt bruk for dem de siste åra....der var det iallefall tidligere kurrant å finne ut av dette....en god venn som hadde Audi A6 kjøpte mye deler fra Tyskland basert på disse delekatalogene, aldri problemer. Sjekk med et Audiforum, så får du helt sikkert en link til et sted der det finnes gode oppslagsverk. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Tusen takk for et utfyllende svar, og tips! Du gjør en god jobb her inne! :) Ha en fin søndag og en super sommer!

kjetilsen gravatarbildekjetilsen ( 2021-06-13 21:22:32 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar