0

Hva kan jeg få for bilskiltet mitt?

spurt 2021-07-15 09:07:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg har en Tesla X, kjørt 27791, som jeg lurer på om jeg skal bytte inn i en Tesla Y. Nå er jeg så heldig at jeg har fått et fantastisk bilnummer: EK70000. 1. Hva må jeg gjøre for å beholde bilnummeret om jeg kjøper en Tesla Y? 2. Hvis jeg velger å selge bilen med nummeret, hva vil det være naturlig å forvente å få for skiltet?

Vennlig hilsen Bjørg Sand sandjap@online.no

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-15 13:41:32 +0200

Ja vet jo hva du tenker på det er jo som med telefon gull nummere at man sikkert kan legge de for salg men hvordan det fungerer er jeg usikker på. Ek 70000 høres jo ut til å være et nummer som bare dykket opp i ditt sted når du kjøpte bil men om bilen er dobbelt så mye verdt på grunn av dette er jeg ikke sikker på. Er ikke sikkert du kan bare få dette nummeret til å følge deg det må nok avklares med vegvesen no. Finner du en kjøper som har stor interesse for slike gullnummere så er trolig « sky is the limit « men du må jo trolig finne rette person her. Men er det i mobilnummer verden så hvorfor ikke i bilnummer verden også. Skal noe til å gi et fullgodt svar med eksakte beløper osv så håper det er noen drevne inne på forumet her som svarer bedre enn jeg kan.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-18 10:32:02 +0200

Såvidt vites følger skiltene bilen til bilen blir kondemnert. Om et eller begge skiltene på bilen din blir skadet, ja da må du ta med og levere det ødelagte skiltet til Biltilsynet om du ønsker å beholde det nummeret du hadde - hvis ikke blir du tildelt nytt nummer! Om noen stæler skiltene eller skiltene på annet vis går tapt, ja da får du nytt nummer og nummeret satt på vent. Om denne "venteperioden" er forever eller for et nærmere bestemt tidsrom, er jeg noe usikker på, men det er leeeeeeeeeeeeeeeeenge, samme kriterier gjelder forøvrig etter at bilen er kondemnert. En av mine tidligere biler ble eksempelvis kondemnert og konvertert til spiker for 9 år siden, nummeret er ikke tatt i bruk igjen. Så strengt er det - og igjen - nummeret som er tildelt, følger bilen. Bortsett fra tilfellene over, der skiltene blir stælt eller går tapt, kan du søke om tildeling av nytt kjennemerke hvis det f.ex foreligger et problem med at kjeltringer har duplisert ditt kjennemerke, med de problemer dette medfører.

Men neeeeeeeeeeeeeeeeeei, du kan ikke ta med deg det mer eller mindre gilde nummeret du er tildelt til neste bil, og nei, du kan ikke overføre og selge nummeret til andre. Når det ikke foreligger verken realverdi eller pengeverdi i denne plata med et par bokstaver og skilt på, er det heller ingen "merverdi" knyttet til dette når du selger bilen. Men selvfølgelig, finner du den rette kjøperen som lar seg fortelle at det er en "merverdi" ved det være seg skiltet eller for den sakens skyld, mer eller mindre "spesielle"egenskaper ved bilen, kan du alltid prøve å jekke opp prisen! Det er jo det bruktbilselgerne ellers lever av - få kundene til å betale mest mulig! For min del ville det vært en deal-breaker, jeg ser ærlig talt ikke noen verdi fra eller til i en plate med bokstaver på, men for andre kan det selvfølgelig være annerledes! Det kan jo unasett være et godt argument i en salgsannonse, du tiltrekker deg kanhende flere kjøpere, og selger bilen kjappere, det er i seg selv en merverdi for din del!

DET DÅRLIGE med et sånt nummer er at du må kjøre som selveste presten, fordi nummeret ditt er LETT Å LESE, LETT Å HUSKE! Om du råkjører i storgata i Ytre Slidre, ja da ringer halve bygda og melder deg i løpet av null-komma-null! Sånn sett er det uheldig med et "lykkenummer", på samme måte som det er dårlig karma å male bilen sjokkrosa eller fiolett! Du blir rett og slett lagt merke til, med de fordeler og ulemper dette måtte innebære :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger