0

Ad dagens artikkel om motorsykkel og drømmer!

spurt 2021-08-10 15:02:49 +0100

updated 2021-08-10 15:03:50 +0100

Til alle som måtte ha denne drømmen om å kjøre motorsykkel: tenk dere om minst 100 ganger! Det er så enkelt som at vi i dag har tettere trafikk enn noen sinne, i tillegg fremstår det for meg som om ganske mange av de som vi kan kalle "Ola Bilist" fått en trafikal adferd som får meg til å tenke at enkelte er i overkant stressa, og en aldri så liten smule egoister! Sikkert åright mennesker ellers, men så snart de kommer bak rattet i en bil, skjer det liksom noe! En av de tingene jeg - som f.d motorsyklist med lang erfaring - legger merke til - er at disse bilistene synes å ha et filter i hjernen som gjør at de ikke ser - eller for den sakens skyld - ikke bryr seg - om det f.ex skulle komme en motorsyklist langs en forkjørsvei! De gir rett og slett beng - og pælmer rett ut, om de så skulle treffe motorsykkelen "midtskips"! Det samme gjelder i rundkjøringer, ved filskifte, ja faktisk overalt der det kan oppstå en konflikt mellom denne sorten bilister og disse litt "mykere" trafikantene på to hjul!

Sånn er det bare, og ja, det var krevende å kjøre mc i de tider da jeg selv kjørte motorsykkel. Ikke for det, det var mange idioter med bil dengang også, men det var liksom ikke så mange av dem! Nå føler man seg hensatt til et dataspill i traffiken - selv om tempoet ikke er spesielt høyt i Norge - så er jaggu stressfaktoren tilstede i fullt monn! Derfor...mine kjære venner....vi har ingen å miste....dropp denne tanken på å kjøre motorsykkel, spesielt om du er over de 30, og enda verre, i mannens panikkalder, fra 40 og oppover! Da kan du like gjerne droppe hjelmen og kjøre med kamikaze-hodebånd isteden!

The Bottom Line er at kroppene våre er konstruert for å tåle energien fra et fall på 1 - en meter. Blir det mer enn det, ja da skjer det alvorlige ting. Får man en bilist "midtskips" på mc'eren, ja da havner man i beste fall på ortopedisk avdeling på sykehuset et års tid! Alternativet er at de etterlatte må sende flyttemelding til vestre gravlund eller et annet mindre attraktivt sted, eller kanhende aller verst, de etterlatte må ta førerkort som rullestol-assistent, med DEG i førersetet! Uten å overdrive, hadde jeg tenkt i de tider jeg selv kjørte MC, hadde jeg rett og slett slutta på flekken!

Ja, jeg vet at man kan slippe unna de utroligste ting, jeg har selv flydd veldig langt uten motorsykkel og klart å reise meg i ettertid! Men du og du, som legene på sykehuset har glist når de ser røntgenbilder av kompresjons-skadene i ryggsøylen min og stiller det klassiske spørsmålet: "Har du kjørt motorsykkel?" Joda, litt humor skader ikke, men denne moroa gjør jo VONDT også da! At jeg er en av de som kan si at jeg slapp med skrekken noen ganger, og har kjørt selveste "Widowmaker" og en annen unevnelig mc som ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-10 15:43:05 +0100

Motorsykler har alltid vært iblant oss og mange ihuga entusiaster blant dem der ute men skal vi si at det kanskje skorter på opplæringen ? Er man hybrid myk traffikant så må man jo ta de hensyn som er nødvendig og være en defensiv bruker der man alltid må ta dette hensynet og ikke stole på at alle overholder trafikk regler osv. Får jeg en idiot på motorsykkel bak meg som skal ligge 2 meter ifra støtfangeren min i 80 - 90 km/ så har han ikke fått trøkket det godt nok inn med faren dette innebærer eller at han får adrenalin kick av det og er egentlig på vei til å utføre et basehopp et sted og tar det som en forett. Vi kan ikke forby alt som er farlig fordi om det går galt av og til men det er klart at setter en 20 åring avgårde på en Hayabusa som går 300 km/h og akselrerer 0-100 på 3,5 sekunder så sier jo det seg selv at man bør vite hva man gjør her. Joda er sikrere å kjøre en åpen roadster men er nok ikke det samme for de som elsker motorsykkel og kan jo sette meg inn i at de synes det er selve livet men be aware det kan også bli farlig kort om man er en aggresiv Motorsykelist men mest av alt er det jo de kompliserte skadene som man eventuellt må leve med som blir verst hvis man er så heldig(uheldig) å overleve.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger