0

Garantiutløpstest

spurt 2021-09-17 14:06:48 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg har en litt eldre bil, og bruktbilgarantien går snart ut, og skal ha den på garantiutløpstest. Den skal også snart på service, men jeg har planer om å ha bilen til den ikke orker mer, og ingen planer om å selge den videre.

Hvis man tar full utløpstest på f.eks NAF, kan man bruke det som en slags «mini-service»? De sjekker vel vesentlige punkter, og får en tilstandsrapport, og tenkte det kunne være en slags service kun for meg og mitt bilhold. Stempel i boka er ikke et «must» for meg, og skal uansett ta vare på bilen og vedlikeholde det som vil komme de årene jeg har bilen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-17 18:02:43 +0100

Stempel i boka er en grei ting ifht garanti og andre tilfeller der du måtte trenge dokumentasjon, si at bilen blir smadret og ellers er i god stand....altfor mange takstmenn agerer omtrent som om du skulle stå der med lua i handa og håpe på en grei innbyttepris for bilen din! Glemt er det punktet i forsikringsvilkårene der det faktisk står at erstatningen skal utmåles ut fra hva det koster å "gjenanskaffe en mest mulig tilsvarende bil"! Ofte er også en annen bisetning med: "hos forhandler"! Nei, man skal ikke krangle for småpenger, men si at du har en bil som vil koste deg 90.000 om du ser på snittet på et utvalg biler og selskapets "tilbud" om erstatning er 10.000 spenn, da er det vel verdt å slå i bordet det med det man måtte ha av dokumentasjon og ta det derfra. Ellers er jeg skjønt enig med din tankegang, jeg har hatt et slikt bilhold gjennom noenogførti år, dog har jeg solgt bilene mine videre til neste lykkelige eier etter typisk 4-500.000 eller latt dem bli spiker, alt ettersom hva som har vært mest passende.

Onde tunger vil vel si at bilene jeg har solgt videre hadde passet bedre som spiker, men når man selger til skrap-pant, ja da vet iallefall kjøperen hva han kan forvente! Det verste er at to biler jeg har solgt videre på det viset har levd videre i flere år og flerfoldige hundre tusen kilometer til! Bla min kjøre Passat B5 TDI, som hadde serviceheftet fullt av fine stempler fra de første par hundre tusen kiometerne som taxi, fikk et - 1 - stempel på de neste 300.000 kilometerne :-) En service jeg fikk omtrent gratis ved merkeverkstedet, kjøpte bilen av en kjekk kar som jobba der! Men ellers gjorde jeg veldig mye sjæl i de tider, det var jo en grei bil å jobbe med, og den rulla altså snaue 500' før den ble smadra, da gikk den til de evige skraphauger med bla original clutch, original vannpumpe osv osv! Bilen fremsto som ny å se til, men i og med at mitt eget selskap og motpartens selskap var litt for gode venner, fikk jeg altså et "tilbud" på sier og skriver 10.000 kroner "inkludert alt"! Kronen på verket var et forsøk på skylddeling....! Det er da det er viktig å ha orden på dokumentasjonen, og ellers gjøre de rette tingene i rett rekkefølge - bla lese alt med liten skrift i nevnte "tilbud" - og være dønn ærlig og korrekt. Ja, det tok noen år, men jeg fikk plassert ansvaret der det hørte hjemme - stikkord få alltid poplitiet til stedet osv....og jeg fikk en helt grei erstatning for såvel bilen som personskade og tingskade utenom bilen.

Derav dette med dookumentasjon, dokumentasjon og atter dokumantasjon, selv om jeg som deg har et avslappet forhold til stempler, det jeg er opptatt av er serviceintervaller osv! Ellers skal jo en god bil holde såpass - altså rundt de 500' - En god bil skal ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-18 12:17:08 +0100

Jeg vil si at det meste beror på hvilket bilmerke og model du har, har du en Toyota Corolla så kan du trolig ta det helt med ro og glemme denne testen men hvis du sover bedre om natten så forall del gjør det. Merker du litt med bilen som ikke er helt normalt så tar du en slik sjekk men husk at Naf finner ikke alt og blir litt mere som en avansert Eu kontroll så jeg er redd det ikke er allverdens vinning her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-04-07 07:18:24 +0100

The article is timely and relevant to current events or issues contexto, making it an important read for the reader.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-09-14 02:29:22 +0100

Det høres ut som en fornuftig tilnærming til vedlikeholdet av din eldre bil. En full garantiutløpstest wordle hos organisasjoner som NAF eller lignende kan være en god måte å få en tilstandsrapport og sjekke viktige komponenter og systemer i bilen din.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2024-02-11 11:26:36 +0100

Really good write-up, Appreciate it intended for giving That expertise. Excellently published document, but only if many blog writers made available identical higher level of information since you, the online world is a significantly better area. You need to thanks! buy Tapentadol 100 mg online

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-09-17 14:06:48 +0100

Sett: 333 ganger

Sist oppdatert: Feb 11

Antall visninger