0

Er det vanlig med oljesvetting på 2018 modeller?

spurt 2022-01-31 10:42:12 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har akkurat kjøpt meg bruktbil og kjørte den gjennom en NAF kjøpstest. Den kom tilbake med litt småplukk som måtte fikses - som forhandler har betalt. Men nå står jeg igjen med at jeg er i tvil om jeg skal beholde bilen - dette fordi motoren svetter olje. Bruktbilforhandler sier det er vanlig at biler svetter olje, merkeforhandler sier at det er ganske vanlig når jeg spør om dette - også på en såpass ny bil, mens jeg ikke føler meg trygg på disse svarene. Jeg har hatt noen biler før, og ingen av disse har vært plaget med oljesvetting. Så derfor spør jeg deg - hva er egneltiwg oljesvetting, og er dette fremdeles ett problem på nyere biler? Siden jeg ha tenkt å bygge om bilen til feriebil så trenger jeg å vite mest mulig om bilen. Dvs det kommer på utgifter til dette. Jeg kan som sagt fremdeles benytte meg av muligheten til å levere bilen tilbake - og lurer på om jeg skal gjøre dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-31 11:35:05 +0100

Så lenge motoren blir varm innimellom, og det faktisk finnes olje i den, vil det alltid forekomme oljesvetting. Selvfølgelig, i større eller mindre grad, det varierer fra bil til bil, enn si fra motor til motor. Uten forkleinelse for våre gode venner på Kølaholmen, om du tittet under panseret på en engelsk bil fra de gode, gamle dager da British Leyland ennå var blant oss, ja da ville du nok sagt at det du finner under panseret på din "Expert" ikke er noe å bry seg om! Tilsvarende var det alltid oljesvette på biler der det f.ex var kork-pakninger her og der - f.ex min kjære Moskwitch anno 1974.

Nå beskriver du ikke hvor omfattende oljesvettingen er, men jeg skjønner jo at du nok er litt yngre enn meg, og ellers ikke har hatt gleden av å kose deg med litt eldre biler. Når NAF ikke har bemerket dette, ville jeg nok kanhende tatt en tur innom NAF igjen og bedt om et råd, og tatt det derfra. En ting du også bør ha i bakhodet, er hvor lenge det er siden motoren har fått oppleve en motorvask: om bilen har rulla noen kilometer og det ikke er utført en motorvask siden bilen var ny, er det et moment du absolutt bør ta med i vurderingen av hvor stort problemet egentlig er. DEt er også en vesensforskjell mellom LITT svette fra pakninger...og en idiot som har stått og skvalpa med oljedunken når han har etterfylt olje - f.ex. . Det skjer i de beste familier, og ser man noe sånt når man inspiserer bilen i selgers lokaler, vel, da er det en indikasjon på slarvete vedlikehold og en potensiell deal-breaker. Oljesvette derimot - igjen - dersom verken du eller NAF har hoppet i stolen over dette tidligere - ja da er det overveiende sannsynlig at det er "innafor".

Men igjen: hvor lenge har "oljesvetten" vært der liksom? Har den samlet seg opp over tid, eller har den plutselig oppstått i løpet av den antagelig korte perioden du har hatt bilen? Og neeeeeeei, bare så det er sagt, oljesvette er i seg selv ikke tilstrekkelig grunnlag for å kreve kjøpet hevet. Om du har en form for avtale med mulighet til å levere bilen tilbake - det er a complete different matter, da må du ta dette opp med selger i god tid før fristen går ut og vurdere situasjonen underveis. Er det "innafor" - er det noe som kan fikses lett og greit - eller er det for meget?

The Bottom Line og min subjektive oppfatning, basert på egne erfaringer opp gjennom åra, er at oljesvette ikke er et egentlig problem. Ja, det gjør jo noe med det estetiske inntrykket når man åpner panseret, og dersom man bare lar det "gro over" vil det utgjøre en potensiell risiko om det skulle oppstå brann i motorrommet. Gitt det faktum at jeg er blant dem som har for vane å eie bilene lenger enn lenge og kjøre dem lenger enn lengst, har jeg naturlig nok sett litt ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-31 11:53:39 +0100

Olje svetting og olje lekkasje er to helt forskjellige ting der olje svetting normalt ikke gir noen problemer. Ikke heller uvanlig at de som etterfyller olje søler rundt både hit og dit og oljerester henger igjen lenge etter dette og finner veien til de utroligste plasser. Tenk bare på om du noensinne har fyllt spylervæske uten å søle ut en skvett så det gjør alle men spylervæske fordamper og blir borte men det gjør ikke olje. Her må man være mye mere spesifisert med hvor oljen egentlig kommer fra, er det fks motorolje som kommer ut mellom motor og girkasse ja da kan det absolutt være et problem og være fryktelig dyrt å utbedre mens en toppdeksel pakning med litt svetting kan være bagatellmessig å reparere og kanskje bare ved å etterstramme boltene. Hvis det plager deg så mye dette at du ikke sover om natten så lever den tilbake men jeg tror nok du kan ta det helt med ro og at det er bagatellmessig dette men det er jo heller Naf som burde påpekt hvor alvårlig dette egentlig var.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger